Dovolená - part three

S alkoholem roste odvaha (a ostuda)

Po obědě jdu k baru – sama. Barman se směje jak měsíček na hnoji. „Long island iced tea? Hahaha“ S úsměvem tento populární drink z minulého večera odmítám. Ptá se, jak se má František. Dělám, jakože v pohodě, že ho vůbec nechci zabít nebo tak něco.

Celý den mi vrtá hlavou, jak je možné, že toho mého Frantu zná celý hotel, včetně manažera a zahradníků. Dávám se s mužíkem za barem do řeči a začínám se dozvídat zajímavé skutečnosti. Chudák Franta, nevím, jestli mu to mám vůbec říkat. Já bych se na jeho místě asi hanbou propadla do země. Každopádně mě přechází naštvanost a směju se, vážně se od srdce směju při představě, jak milého Františka nahánějí černí mužíčci kolem bazénu a on před nimi utíká.

Zdroj: unsplash.com

On si totiž František, s nesčetným množstvím alkoholu v krvi, si šel zaplavat do bazénu. To se ale vzhledem k jeho podnapilému stavu nelíbilo zaměstnancům hotelu a tak Františka vybídli, aby bazén opustil. Jak jsem již říkala, František neumí anglicky, takže mu bylo úplně jedno, co na něj ten mužíček povolává. Tak tomuto egyptskému chlapci nezbylo nic jiného, než zavolat posily. Všichni přítomní barmani a uklízeči Františka nabádali, aby neskákal do vody, že je to zakázané a ať vyleze. Neúspěšně. František se dokonce pokoušel vyšplhat na jakousi ozdobnou cosi (viz fotka ↓↓) a skočit z toho. (Ale na to byl opravdu hodně opilý, takže se mu to díky Bohu nepovedlo.)

Zdroj: tripadvisor

Po nějaké době tohoto divadla, se jednomu z účastníků „honu na Františka“ podařilo Frantu přesvědčit, aby vylezl z vody. Vedl ho pevně za ruku směrem, kde mu ukazoval, že má pokoj. A v tom se František vytrhl z jeho spárů! Opět se rozběhl a utíkal zpátky k bazénu. Malý mužíček běžel za ním a hulákal na své pomocníky, aby mu Frantu pomohli odchytit.

Každopádně toto vystoupení, kdy Franta odolával týmu Egypťanů, trvalo několik desítek minut a zaručeně bavilo, nebo minimálně šokovalo zbylé turisty u bazénu. Doufám jen, že si ti důchodci mysleli, že je to zábavný program… A to, že vzdoroval takovou dobu, bylo důvodem proč mu všichni tleskali a podávali ruce, prostě tam takového exota asi ještě neměli. Gratulace.

Zdroj: unsplash.com

Vsadím se, že kdyby v EG znali našeho Ivana Mládka, jistě by si na konci této estrády zazpívali jeho písničku Jožin z bažin akorát v jiném podání:

Františka jsem dohnal, už ho držím, johoho, dobré každé love, prodám já ho do ZOO.

Zdroj: iReport.cz

Zbytek dovolené byl již František jako mílius a místo lovné zvěře se z něho stal tak trochu obětní beránek. Ta oběť spočívala v tom, že zastal funkci mého asistenta a ošetřovatele. Snad příběh o dovolené dokončím v dalších dvou článcích s podtituly Denis mrzák a Denis pašerák, máte se na co těšit.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0

Chceš vědět, když Denis postrach mužů přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.

Další články autora

Zobrazit všechny
11.12.2017 22:47
Dovolená - part two
30.11.2017 22:49
Dovolená - part one
27.11.2017 22:23
František Opička