11.12.2021 00:23

Potřetí mistrem světa!

A jsem tu zase zpátky. Nějaký čas jsem nebyl moc aktivní, ale teď jsem si řekl, že je to škoda, protože mě tyhle blogy bavěj.

Když jsem v roce 2018 vyhrál svoje první mistrovství světa, byl to obrovský úspěch a další rok jsem chtěl obhájit.

V roce 2019 se mistrovství světa konalo v polské Varšavě, kam jsem po několika týdenním trénování odjel. Pro mojí smůlu se mi titul obhájit nepodařil a skončil jsem na 2.místě jako vicemistr světa. Asi si říkáte: ,,Tyjo, vicemistr světa, to je skvělej úspěch''. To je samozřejmě pravda, jenže pokud už jste jednou první, tak už na 2.místě skončit nechcete.

O to horší bylo to, že jsem byl skvěle připravenej, a když jsem dohrál finále, tak mi všichni klepali na ramena se slovy ,,dobrá práce, určitě to vyhraješ''. HAHA.

No nic, stalo se. Jsem docela soutěživej, takže to zamrzelo.

V Roce 2020 přišel Covid a s ním i zrušení mistrovství světa. Respektive mistrovství světa se zrušilo jen fyzicky, ale proběhlo online. Spočívá to v tom, že dostanete instrukce a vymezený čas na to, abyste natočili kvalifikační kolo, semifinálové a finálové.

Jelikož už několik let vystupujeme s kolegou Tomášem s naší Footbagshow.cz, tak jsme si řekli, že by bylo fajn mít nějaký úspěch i společný, takže jsme začali trénovat dvojice.

Pro mě to bylo něco nového, protože do té doby jsem hrál jen jednotlivce. Musel jsem se teda naučit několik nových prvků a celkově přijít na ten styl, že se musím soustředit i na někoho jiného, než jen na sebe. Byla to pro mě velká výzva.

Příprava nám dala trochu zabrat, ale jelikož už oba dva máme odkopáno několik let, tak jsme to dali dohromady a mistrovství světa ve dvojicích vyhráli.

Ten rok jsem hrál i jednotlivce, ale poprvé v životě jsem je odsunul na druhou kolej, abych se soustředil na dvojice, takže jsem nakonec skončil na 4. místě.

Úspěch ve dvojicích byl doma a o to šlo!

A jsme v roce 2021.

Letos jsme přemýšleli, jestli hrát znovu dvojice, nebo ne. Nakonec jsme se rozhodli, že to z časových důvodů nedáme, takže jsem měl spoustu času se věnovat jednotlivcům.

A vyplatilo se!

Říkal jsem si, že chci znovu vyhrát, a že pro to udělám všechno. Začal jsem trénovat už někdy v březnu, s dost velkým časovým předstihem.

Kvalifikační rutinu jsem dal tak 50/50. 50% bylo připravených a dalších 50% improvizace.

Posuďte sami:

Na to se dostat do finále to úplně stačilo.

Finálovou rutinu jsem málem nestihl natočit. Když bylo ohlášeno datum, do kdy to musí být, tak v tu dobu jsem zrovna odjížděl na dovolenou, haha to je smůla.

8 dní jsem byl na dovolené, a když jsem se vrátil, tak jsem měl asi 3, nebo 4 dny na to, abych to natočil. 2 dny z toho pršelo a foukal vítr, jak naschvál. Ten 3 den bylo naštěstí hezky a v ten den se mi to asi na desátý pokus podařilo. Dost jsem si oddychl, protože jsem tomu letos věnoval nejvíc času ze všech závodů, kterých jsem se kdy účastnil.

Finálovou rutinu si můžete pustit tady:

Ještě je potřeba říct, že všechny videa musejí být aktuální a ne třeba rok starý. Aby si pořadatele byli jistí, tak ke každému kolu vyhlásí kód, který musí být na videu vidět. Pro kvalifikaci to bylo ,,DLO'' a pro finále ,,MOTION''. Na každém videu to můžete vidět. A taky máte rozmezí přibližně 14 dnů na to, abyste každé kolo natočili.

To se může zdát jakože v pohodě, ale opak je pravdou. Tím, že máte tolik času, videa točíte furt dokola, aby to bylo co nejlepší. Je to z důvodu, že je hodně vysoká konkurence a musí to být perfektní.

Abych řekl pravdu, když jsem natočil finálové kolo, byl jsem na pokraji svých sil, protože jsem se rutinu snažil postavit co možná nejtěžší a logicky mi míček často padal.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Odeslat správu
Čau ahoj, moje jméno je Patrik a současná situace, která se děje křížem krážem ve světě mě donutila přemýšlet, co dělat se svým volným časem, kterého za poslední dobu přibylo. Od 6 let se aktivně věnuji sportu, vyzkoušel jsem jich mnoho, ale nakonec jsem zůstal u jednoho, ve kterém se mi podařily velké věci. Tím sportem je Footbag - většina z vás ho bude znát pod názvem Hakysak. Ano, je to ten malý míček plněný rýží, se kterým si parta lidí kope v parku v kolečku. Až na ten rozdíl, že já u toho vydržel a z parku jsem se přesunul na pódia před davy lidí. V mém blogu vás provedu mojí dlouhou cestou, která se ale vyplatila! Pojďme na to :)

Chceš vědět, když PatrikCrn přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.

Další články autora

Zobrazit všechny
30.12.2021 00:50
Na skok do Milána
23.2.2021 20:36
Mistr světa