Co takto zakotvit ve vesnici pro digi nomády u chorvatského Zadaru?

Home office, práce na dálku a freelancing dávají možnost žít, pracovat a podnikat téměř odkudkoliv. Tzv. digi nomádi se můžou také kdykoliv přesouvat z místa na místo. Ale kam konkrétně se vydat?

Chorvatsko láká digitální nomády

Příjemné počasí, pláže a atraktivní krajina, dopravní dostupnost či nízké životní náklady. To jsou výhody Chorvatska, které nyní láká digitální nomády z celého světa. Právě pro ty tady nyní vzniká celá vesnice, nazvaná Digital Nomad Valley Zadar.

Projekt Work Remotely Croatia chce zaplnit ubytovací kapacity Chorvatska mimo hlavní turistickou sezónu a nomádská vesnice má být jedním ze způsobů, jak tohoto cíle dosáhnout. Vedle bydlení v montovaných domech s vysokorychlostní wifi nabízí i coworkingové prostory nebo welness.

Digital Nomad Valley Zadar umožňuje také parkování karavanům. Stejně jako pro bydlení v domě platí, že čím delší pobyt, tím výhodnější ubytování. Minimální délka pobytu je dva týdny, ubytování na týden pak stojí od 130 eur.

Měsíc ubytování vyjde na minimálně 500 eur, tedy asi 12 600 korun.

Zní to lákavě?

Co takto Praha?

Výhodou digitální vesnice je bezesporu i komunitní život, příležitosti, které vznikají při osobním setkávání lidí podobných postojů, avšak různých zkušeností, profesí a zájmů. Nabízí se však srovnání. Možnosti pro setkávání a komunitní život se dají najít i v Praze, třeba v rezidenčním projektu společnosti PSN vbloku. Velkolepé sdílené prostory pro setkávání, zábavu i sport tady provází malometrážní bytové jednotky. Nejde ovšem o ubytování, ale možnost pořídit si vlastní bydlení v Praze.

Bydlete vbloku!

Měsíční splátka hypotéky vyjde levněji než ubytování v Chorvatsku (na webu vbloku je k dispozici praktická kalkulačka), navíc investujete do vlastního. V době nejistot by jistota v podobě nemovitosti mohla přijít vhod i digitálním nomádům. Klidně přitom mohou i cestovat po světě, byt se pak dá pronajmout těm, kteří si pro život před všemi ostatními destinacemi vybrali právě Prahu.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu
Inspirace pro bohatý život není nikdy dost.

Chceš vědět, když Žít si jako král přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.