Luxus v industriálním stylu: Loftové bydlení Vanguard Prague

Lofty jsou žádané. To je také důvod, proč se tak označují i byty, které podstatě loftů vůbec neodpovídají.

Nemají osobitý charakter daný industriální historií budovy a nenabízejí ani dost prostoru. Chybí jim vzdušnost, základní element skutečných loftů...

Právě mimořádná vzdušnost a prostornost v kombinaci s velkolepými výhledy skrze obrovské skleněné plochy dělá loftové bydlení luxusní záležitostí. Projekt Vanguard Prague však luxus povyšuje na zcela novou úroveň.

Přesvědčte se sami!

Foto: Vanguard Prague, zdroj: PSN

Průkopník loftového bydlení budoucnosti

Bývalá fabrika na letecké přístroje, která je historií spjata se samými počátky letectví v Československu, v moderní éře se společností PSN ožívá jako Vanguard Prague. Naddimenzovaná železobetonová konstrukce s extrémní pevností a výškou stropů až 4,3 metru pojme 150 bytů s plochou od 41 metrů čtverečních až po penthousy s výměrou 626 metrů čtverečních. Většina loftů disponuje vlastní terasou s impozantními výhledy.

Foto: Vanguard Prague, zdroj: PSN

Ambiciózní vizi unikátního loftového bydlení Vanguard Prague zhmotňuje Ing. Arch. Petr Drexler, ve spolupráci s architekty renomovaných architektonických studií jako Ivanka Kowalski nebo studio OOOOX.

„Konečně se i tady objevil nefalšovaný industriál. Prostě projekt, který má koule. Život v budově plné prefabrikovaných prvků, bezpečnostních dveří do krytů, lofty, kde můžete s láskou obdivovat své milované auto za sklem obýváku… Tohle je v místních podmínkách naprostý unikát. S nadšením jsme proto přijali nabídku se této akce zúčastnit a hodláme otestovat vkus klientů až na hranu!“

Tak projekt Vanguard Prague komentuje Radka Valová ze studia OOOOX. Doplňuje ji ředitel developmentu PSN Štěpán Smrčka:

„Lofty mají specifickou atmosféru danou industriálními prvky a geniem loci, skvělé dispoziční řešení, nejmodernější technologické vybavení a splňují ty nejvyšší standardy bydlení. Vytváříme zde unikátní loftové bydlení či originální prostory pro práci, např. kancelář, umělecký ateliér nebo hudební studio.“

Foto: Vanguard Prague, zdroj: PSN

Od střechy, resp. střešní terasy až po protiatomový kryt

Autovýtah uprostřed budovy je naprostým unikátem, který nemá obdoby v celé střední Evropě. Obyvatelé loftů však nepotěší jen autovýtah. K dispozici mají také unikátní střešní terasu s panoramatickými výhledy, její součástí je i letní sdílená kuchyň a venkovní sauna. Fitness spolu s designovou spa & wellness zónou našly své místo na opačné straně budovy. Nahradí původní protiatomový kryt.

Architektonické řešení spa & wellness zóny s dvacetimetrovým proskleným bazénem nese otisk studia OOOOX, stejně tak i reprezentativní lobby se službou concierge. Exkluzivním benefitem pro obyvatele loftů je i Cinema Room, který luxusní bydlení povyšuje na novou úroveň zábavy.

Zajímá vás víc? Podívejte se na web projektu.

Všechny rezidenční projekty PSN najdete tady...

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu
Inspirace pro bohatý život není nikdy dost.

Chceš vědět, když Žít si jako král přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.