Praha je nejkrásnějším městem světa a Vinohrady jednou z TOP čtvrtí

Magazín Time Out, který pravidelně publikuje žebříčky nejlepších měst světa, letos vyzdvihl matku všech měst, a to hned v několika směrech.

Praha se dle mezinárodní ankety Time Out stala nejkrásnějším městem světa, v celkovém žebříčku nejlepších měst se umístila na skvělém sedmém místě. A pražské Vinohrady se dostaly mezi padesátku nejvíc cool čtvrtí na světě.

Nejvíc cool městské části

Tou úplně nejvíc cool čtvrtí je dle Time Out kodaňské sousedství Nørrebro. Co to znamená? Nechybí tady historické pamětihodnosti ani moderní architektura. Je tu krásně a příjemně, pomáhá k tomu místní gastronomie, stylové restaurace, kavárny a obchody. To platí pro Nørrebro, ale i chicagskou čtvrť Andersonville, Jongno 3-ga v Soulu, Leith v Edinburghu, Station District ve Vilniusu nebo newyorskou čtvrť Chelsea, stejně jako pro budapešťský XI District, Ngor v Dakaru, Sai Kung v Hongkongu a Richmond v Melbourne. To je desítka nejvíc cool čtvrtí světa Time Out.

32. příčka žebříčku patří pražským Vinohradům.

Potvrzeno. Vinohrady jsou cool!

Vinohrady již dle svého jména odkazují na původní vinice a sady, dodnes se pyšní záplavou zeleně. V moderním městě má podobu parků, třeba Riegrových sadů s nádherným výhledem na historické centrum a Pražský hrad. Jako park funguje i náměstí Jiřího z Poděbrad, jedno z klíčových parkových náměstí Prahy a středobod Vinohrad. Zdobí ho ikonický kostel Nejsvětějšího Srdce Páně Jože Plečnika, ale i noblesní činžovní domy po obvodu. Pravidelně se tu konají farmářské trhy, na které upozorňují také redaktoři magazínu Time Out. Příjemné žití tady podporují i kavárny a další podniky. Obyvatelé Vinohrad mohou využívat i výhody dopravní dostupnosti a husté sítě MHD, zastávka metra A je zasazená přímo na náměstí Jiřího z Poděbrad. Jde dokonce o druhou nejhlubší stanici metra.

Bydlení na Vinohradech

Nesčetné výhody přinesly Vinohradům ocenění Time Out. Právě ty z nich také dělají jednu z nejžádanějších pražských čtvrtí. Na Vinohradech by chtěl jednoduše bydlet každý, ovšem ne každý má tu příležitost. Jedna vzácná příležitost se nyní nabízí v podobě rezidenčního bydlení v developerském projektu společnosti PSN Vila dům Na Vinici.

Vila dům Na Vinici vyrůstá na Perucké ulici, v sousedství oblíbeného parku Grébovka. Do čtyřech pater domu se vejde 27 komfortních bytů s balkony a předzahrádkami. Vhod přijdou i parkovací stání a sklepní kóje v suterénu domu.

Chcete bydlet na Na Vinici, tedy na Vinohradech? Nenechte si to ujít. Prodej bytů ve Vila domu Na Vinici byl již zahájen!

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Odeslat správu
Inspirace pro bohatý život není nikdy dost.

Chceš vědět, když Žít si jako král přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.