Jak zbohatnout? Do čeho investovat? Kam vložit své peníze?

Jediné investice, které znají mladí, jsou kryptoměny a nemovitosti.

To si myslí generální ředitel Generali Investments Josef Beneš. Vyjádřil se tak v rozhovoru pro magazín Euro. Kryptoměny, zejména virtuální měna Bitcoin, jsou stále do jisté míry tak trochu na úrovni mýtů a právě to je na nich zajímavé. Na druhé straně to znamená i velkou míru rizika.

Jak koupit kryptoměny?

Bitcoin, ethereum, dash a další kryptoměny představují investice pro opravdové hráče, již jenom jejich nákup připomíná překonání prvního levelu nějaké počítačové hry. Otázka:

Jak koupit kryptoměny?

je prvním oříškem pro potenciálního investora. A docela tvrdým. Odpověď sice existuje, ale rozhodně není jednoduchá (viz například tady).

Následuje level další.

Držení kryptoměn je samo o sobě spojeno s potenciálním rizikem, protože kryptoměny jsou v užším hledáčku hackerů všech úrovní, těch „obyčejných“ i těch nejpokročilejších a nejschopnějších.

Zabezpečení kryptoměnové investice tak vyžaduje jistou míru počítačové gramotnosti. Ideálním řešením je pořízení hardwarové peněženky, do které se hackeři dostávají mnohem hůře než do jakéhokoliv jiného zařízení připojeného k internetu. Nákup a ovládání hardwarové peněženky představuje další úroveň obtížnosti, kterou musí investor do kryptoměn zdolat. I v těchto překážkách je však kouzlo kryptoměň, kouzlo, které však velkou část potenciálních investorů odradí.

Náročnost investice do kryptoměn také vysvětluje, proč jsou nemovitosti aktuálně tak lákavou investicí. Nevyžadují totiž žádné speciální znalosti, na rozdíl od většiny ostatních typů investic. Nejsou virtuální, naopak, nabízejí doslova pevné základy. Nezboří se s prvním hackerským útokem, ani s druhým, třetím… Nepadnou ani v té největší krizi. Dokonce v krizi nepadají ani ceny nemovitostí, jak se ukázalo během pandemie.

Foto: Vila dům Na Vinici, zdroj: PSN

Pevné základy ocení každý

Nemovitosti jsou jistota, jedna z mála jistot současného trhu, kde řádí jako černá ruka inflace. Rostou i ceny nemovitostí, na rozdíl od jiných však k radosti investorů, kteří se rozhodli vsadit na jistotu. Nemovitosti jako investice lákají konzervativní investory, ale i mladé, kteří ví, jak proměnlivý je virtuální svět.

Výběr mezi kryptoměnami a nemovitostmi se odvíjí zejména od ochoty riskovat. Je-li oříškem již nákup kryptoměny, v případě nemovitostí je první překážka ještě před nákupem.

Najít vhodnou investiční nemovitost je značně obtížné, může za to právě i obrovská poptávka investorů. Najít se však dá.

Půjde-li o byty v Praze, je trefou do černého nabídka rezidenčních projektů PSN. Zahrnuje nejžádanější byty 2+kk, ale i ty další, v těch nejatraktivnějších lokalitách Prahy. Aktuálně jde například o novostavbu Vila dům Na Vinici, který vyrůstá na Vinohradech, v té nejvyhledávanější pražské čtvrti.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu
Inspirace pro bohatý život není nikdy dost.

Chceš vědět, když Žít si jako král přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.