Jak se stát investorem snadno a rychle?

Na začátku je myšlenka… a volný kapitál, ale nemusí přitom jít o žádné závratné sumy. Stejně tak se dá obejít i bez větší ochoty riskovat, protože existují i bezpečné investice pro nezkušené.

Žádný investor se však neobejde bez toho, aby investoval svůj čas. První časová investice spočívá ve vzdělávání a pochopení základních principů investování.

Základní principy investování

Ekonomické prognózy jsou aktuálně sice optimistické, s oživováním ekonomiky se však očekává i inflace. Ekonomika se jednoduše nedá rozběhnout bez poptávky a rostoucí poptávka jde ruku v ruce s růstem cen. Tak velí základní ekonomická teorie a praxe ji směle kopíruje. Rostoucí ceny vyjádřené mírou inflace znehodnocují peníze. Hotovost ani držení peněz na bankovním účtu se v době rostoucí inflace nevyplatí. Přínosy naopak slibuje investování, nejenže funguje jako ochrana peněz před znehodnocením, ještě přináší výnos navíc.

V zásadě existují dva typy investic. Vždy je na začátku potřeba investovat určitou sumu peněz do konkrétního aktiva. Investor pak buď vydělává peníze formou pravidelného výnosu, anebo jednorázově prodejem daného aktiva za vyšší cenu. Výjimkou jsou v tomto ohledu nemovitosti, které jsou dvojitou investicí.

Foto: Depo Grébovka PSN, investiční byty Vinohrady Praha

Nemovitosti: dvojitá investice

Nemovitosti přinášejí pravidelný výnos formou pronájmu a jejich cena ještě roste v čase, takže se dají prodat za vyšší cenu než nákupní. To je také jedním z důvodů, proč jsou investice do nemovitostí v době pandemie a hrozící inflace také tak oblíbené. Jako nejoblíbenější a nejvýhodnější se přitom jeví investiční byty. Jen těžko byste hledali efektivnější, bezpečnější a jistější investici pro začínající investory.

S hledáním vůbec je potíž. Rezidenční nemovitosti, zvláště byty v Praze lákají investory ve velkém, a to i ty malé, kteří o jiných typech investic nechtějí ani slyšet. I bez investorů poptávka po bytech v Praze zdaleka převyšuje nabídku, najít vhodný investiční byt tak může být oříškem.

Foto: Depo Grébovka PSN, investiční byty Vinohrady Praha

Kde hledat investiční byty?

Komfortní byty v atraktivních pražských lokalitách jako jsou třeba Vinohrady, byty v těch nejžádanějších dispozicích 2+1, 2+kk, ale i menších a větších… se všemi výhodami města i blízkostí přírody. Takové byty, které poslouží i jako skvělá investice, definují nabídku rezidenčních projektů PSN.

Jen se podívejte tady! Investiční byty máte na dosah a s nimi i skvělou příležitost stát se investorem! Možná vás překvapí i snové ceny.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu
Inspirace pro bohatý život není nikdy dost.

Chceš vědět, když Žít si jako král přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.