Covid zrušil již druhou taneční sezónu. Tančí se však online

Koronavirus ničí společenský život již druhým rokem, podruhé zasáhl i taneční sezónu. Taneční školy, kurzy i taneční soutěže. To vše je kvůli pandemii uzavřeno. Co dělat, když tanec chybí?

Tanec online

Taneční sály jsou bohužel nepřístupné, a tak nezbývá, než si na tanec najít prostor jinde. Přestože doma nemíváme tolik místa, nezbývá než tančit primárně tam. Většinou existují způsoby, jak interiér poupravit tak, abychom alespoň nějaký provizorní taneční parket získali.

Někdy se dá využít i zapomenutá společná chodba nebo jiné sdílené prostory, třeba když žijete v projektu vbloku. Při příznivém počasí se nabízí i venkovní taneční parkety, těch se s trochou fantazie dá najít v okolí nespočet.

A pak je tu také nezměrný internetový prostor. Mnohé taneční školy se kvůli koronaviru přesunuly do virtuálního světa. Výsledkem jsou online taneční lekce, které se dají najít i na YouTube.

Tanec nepřímo

Ať se děje cokoliv, vždy se vyplatí pozitivní přístup. Ač by se mohlo zdát, že je v době koronaviru tanec zapovězený, existují cesty, jak se k němu dostat. Co na tom, že nepřímé? Nejenže stále můžeme tančit doma, můžeme se doma tanci věnovat třeba i prostřednictvím filmů.

Co třeba některý z legendárních filmových snímků, ve kterých září slavná dvojice Fred Astaire a Ginger Rogersová?

Tančící dům

Fred Astaire a Ginger Rogersová pro nás tančí kdykoliv a stále, nejenom ve filmu, ale také v podobě Tančícího domu v Praze. Sukně Ginger se jako skleněná část Tančícího domu nepřestává vlnit směrem k Jiráskovu nábřeží, nechybí ani Fred, kterého navíc zdobí ocelová medúza.

Oceňovaný i zatracovaný, jistě originální a neobyčejný dům tančí i tehdy, když se jinde tančit nesmí. A také nám i v době, kdy je kultura nuceně pozastavena, dává svým příběhem naději. Václav Havel měl kdysi myšlenku, že se pusté místo naplní kulturou. Tančící dům sice vznikl jako budova pojišťovny, ale kulturou nakonec díky novému majiteli v podobě společnosti PSN opravdu ožil. Ačkoli je nyní galerie tančícího domu zavřená, je to jen dočasné. #kulturunezastavis

Ani společnost PSN se nezastavila. I v době krize deklaruje svoji chuť investovat do dalších zajímavých nemovitostí. Stále usiluje o to, aby domy rozkvétaly. Nabízí tak řešení pro majitele, kteří na péči o svoji hodnotnou nemovitost a naplnění jejího poslání třeba nemají dostatek kapitálu. Akviziční tým PSN je připraven nabídnout takovým majitelům férovou cenu a veškerý servis při prodeji nemovitosti, navíc se zárukou, že o nemovitost bude dobře postaráno.

Více pro majitele nemovitostí, kteří chtějí prodat, tady...

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu
Inspirace pro bohatý život není nikdy dost.

Chceš vědět, když Žít si jako král přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.