25.1.2021 21:27

Vicemistr republiky?

Čím více závodů, tím více zkušeností. Ideální je začít na českých závodech. Měl jsem hodně vzorů mezi domácími, ale i zahraničními hráči.

Od mistrovství světa v Berlíně, kde jsem neměl žádný velký úspěch uplynulo něco málo přes rok a na řadu přišly další závody, kterých jsem se účastnil.

V tuhle dobu jsem hrál chvilku přes 3 roky a po neúspěšném mistrovství světa, které se mi vůbec nepodařilo jsem začal trénovat víc a víc.

A v roce 2010 se mi podařil do té doby můj největší úspěch.

Na začátku listopadu se konalo mistrovství České republiky v mém rodném městě, Hradci Králové.

V tu dobu mi bylo 15 let a nedával jsem trénování takovou váhu jako v dalších letech. Musím se přiznat, že přípravu na tyhle závody jsem dost podcenil, což se promítlo i do dalších závodů.

Moje příprava spočívala v tom, že jsem měl vybranou hudbu, kterou jsem dobře znal, takže jsem si řekl, že to prostě nějak dopadne - To je hodně špatný přístup!

Soutěžní rutina trvá 2 minuty, kdy trik po triku do hudby ukazujete co ve vás je. Já jsem měl připravené triky na přibližně 20 vteřin, což je víc než málo. Až na začátek byla prakticky celá rutina improvizace. Když jsem začal vystupovat, tak mi hrálo do karet to, že jsem měl svoji hudbu dobře naposlouchanou a věděl jsem, co a kdy přijde. Triky mi tam padaly jako po másle a navíc se mi poprvé v životě stalo to, že mi míček během celých 2 minut nespadl na zem. V tu dobu jsem ani nepočítal s tím, že by se mi to mohlo stát. Když jsem udělal poslední trik a chytil jsem míček do ruky, tak mi ještě chvilku trvalo než jsem si uvědomil, co se to právě stalo. Když bylo vyhlášení vítězů a poražených, byl jsem přesvědčený, že je velká šance, že jsem mistrovství republiky vyhrál. To by byl v 15 letech dost dobrý úspěch.

Nakonec jsem skončil na druhém místě, bylo to pro mě trochu demotivující a dneška si říkám, že jsem měl stejně vyhrát.

Po roce 2010 jsem ještě trénoval, ale žádných závodů jsem se neúčastnil. Všechny větší závody byly daleko a to pro mě nebylo finančně možné. Dokonce mezi rokem 2011 a 2012 jsem měl roční pauzu. Najednou jsem neměl motivaci trénovat, a tak jsem se na nějakou dobu odmlčel a sám jsem nevěděl, jestli ještě někdy začnu.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu
Čau ahoj, moje jméno je Patrik a současná situace, která se děje křížem krážem ve světě mě donutila přemýšlet, co dělat se svým volným časem, kterého za poslední dobu přibylo. Od 6 let se aktivně věnuji sportu, vyzkoušel jsem jich mnoho, ale nakonec jsem zůstal u jednoho, ve kterém se mi podařily velké věci. Tím sportem je Footbag - většina z vás ho bude znát pod názvem Hakysak. Ano, je to ten malý míček plněný rýží, se kterým si parta lidí kope v parku v kolečku. Až na ten rozdíl, že já u toho vydržel a z parku jsem se přesunul na pódia před davy lidí. V mém blogu vás provedu mojí dlouhou cestou, která se ale vyplatila! Pojďme na to :)

Chceš vědět, když PatrikCrn přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.

Další články autora

Zobrazit všechny
30.12.2021 00:50
Na skok do Milána
11.12.2021 00:23
Potřetí mistrem světa!
23.2.2021 20:36
Mistr světa