Sálavé vytápění v domácnosti – ve hře je víc, než jen komfortní teplo

Infračervené vlny mají v našich životech celou řadu využití. Přenáší totiž teplo opravdu unikátním způsobem. Působí rovnoměrně a zahřívají nejdříve předměty, a nikoli vzduch okolo sebe.

Celé vytápění je tak mnohem rychlejší a efektivnější, než při využití běžného teplovodního topení nebo obdobných systémů.

Snažíte se vyřešit své problémy s vytápěním? Chcete ušetřit, ale přitom se vyhnout příliš vysoké vstupní investici? A přemýšlíte v horizontu delším než pět let? Pak by mohly být sálavé infrapanely právě tím, co potřebujete.

Teplo s mnoha zdravotními účinky

Ovšem mýlili byste se, pokud byste infra technologii považovali jen za jakési lepší vytápění. Používá se totiž i v medicíně zejména kvůli své schopnosti prohřívat organismus rovnoměrně. To přispívá ke správnému fungování našich samoregulačních mechanismů. Infra záření tak pomáhá například při léčbě namožených svalů a bolestivých kloubů, při terapii zaměřené na záněty v těle i v oblasti posílení imunity. Uplatní se také v inkubátorech nebo při péči o zdraví duševní.

Teplo, které zároveň i skvěle vypadá

Ale nebojte se, nepořídíte si domů další „kus topení.“ K mání jsou například obrazové infrapanely, které na první pohled vypadají jako velmi estetická a designově propracovaná dekorace domácnosti, a teprve na ten druhý prozradí svou skutečnou funkci. Vaše stěny ani prostor pod okny tak nemusí vůbec žádné radiátory ani obdobná zařízení hyzdit.

Tento sortiment lze v obchodech nalézt také pod označením topné obrazy. A to v mnoha variantách. Například sálavé infrapanely od českých specialistů ECOSUN vám umožní vybavit je i svou vlastní fotografií apod. Můžete si tak pořídit opravdu originální kus bytové výbavy s veskrze praktickým přesahem.

Investice i delší vyhlídky jsou příznivé

Technologie kráčí stále dopředu, takže dnes jsou topné infrapanely dostupné opravdu pro každého. Přívětivá je nejenom vstupní investice, ale také jejich každodenní provoz. A vybrat si lze model opravdu pro jakékoli potřeby. Zatímco zmíněné topné obrazy se hodí zejména do obytných částí domu, garáž nebo dílna si vyžádají spíše vysokoteplotní infrazářiče. A co vaše pracovna, v níž je vám neustále zima od nohou? Vsaďte na kompaktní modely, určené pro umístění pod stůl.

Hledejte experta se zkušenostmi

A jak poznáte spolehlivého výrobce? Nejlépe podle šíře sortimentu, který nabízí. Česká firma FENIX s.r.o., založená v roce 1990, se může chlubit opravdu pestrou nabídkou. Ve hře jsou skutečně atraktivní kousky, ale samozřejmě i běžná provedení. U všech je však kladen důraz na maximální využití tepla v okolním prostoru a konvekční složka je naopak potlačena k minimální hranici. Snadno si rovněž vyberete model přesně pro své potřeby. Zkuste to třeba hned teď na stránkách Infraobchod.cz.

Zdroj náhledového obrázku: Infraobchod.cz

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když Martin Pružný přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.