Dezinfekce telefonů je nyní důležitější: návod, jak na to

O tom, že jsou mobilní telefony nositeli různých škodlivých organismů, se toho namluvilo již mnoho.

V současné době, kdy je důležité dbát o hygienu více, než kdy jindy, se mnohem více lidí zaměřilo také na to, jak správně dezinfikovat své telefony. Na telefon saháme několikrát v průběhu celého dne a nemyjeme si před tím ruce. Není divu, že se na telefonu daří bakteriím a virům. Záležitost se zhoršuje tím, že telefon často dáváme na různá, ne vždy sterilní místa.

Proč čistit telefony?

Pravidelná dezinfekce zbavuje náš telefon již zmíněných organismů ale i dalších nečistot. Své telefony vystavujeme různým nečistotám, jako je pot, odumřelé části pokožky nebo maz z rukou či tváří, sliny a další tělní tekutiny. Také je pokládáme na různá místa, která nemusí být nejčistší. Vzhledem k tomu, že telefon produkuje teplo, je ideální pro šíření bakterií a virů. Displej bychom měli otírat každý den, k důkladné očistě telefonu bychom měli přikročit alespoň jednou za týden. Nezáleží přitom, jaký telefon vlastníte – mobily Xiaomi, Nokia, iPhone, Huawei či další – všechny chytají bakterie stejně.

Čištění telefonů

Čištění vodotěsných telefonů je o něco jednodušší, protože je stačí důkladně otřít měkkým hadříkem z mikrovlákna. Namočte jej do vody a tekutého mýdla. Vyčistěte také pouzdro, které je vyrobeno převážně z plastu. Nejlevnější mobily ale obvykle nebývají voděodolné a proto je musíme očistit suchým hadříkem z mikrovlákna. Alternativně můžete použít ubrousky k čištění brýlí nebo také ty, které jsou speciálně určené na displeje.

Dezinfekční prostředky

Pokud chcete dezinfikovat svůj mobilní telefon, můžete k tomu použít přípravky na dezinfekci počítačů. Obvykle mohou být použity také na smartphony – ale pro jistotu si ověřte, zda je i váš dezinfekční přípravek k tomuto účelu vhodný. Pokud by byl příliš silný, mohlo by dojít ke zničení vašeho displeje nebo fotoaparátu. Jako dezinfekce působí tako izopropylalkohol, který je výborný také k čištění tlačítek a rámu telefonu.

Čisticí prostředky počítačového vybavení jsou ideální pro dezinfekci. Při jejich používání byste měli věnovat pozornost tomu, zda vám výrobce umožňuje jejich použití pro smartphony. Příliš silná míra může zničit například jemnou kameru. Jako náhradu můžete použít isopropylalkohol, který je k dostání v obchodě s elektronickým příslušenstvím. Postačí nanést malé množství na čistý hadřík a poté ním smartphone otřít.

Zdroj náhledového obrázku: progressman / Shutterstock.com

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když Martin Pružný přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.