Podzimní základy šatníku

Miluji podzim a ráda trávím hodně času venku. To je důvod, proč v tomto období ocením co nejjednodušší šatník, jehož kousky se snadno kombinují, a tak v něm vždy najdu oděv pro každou příležitost.

K systému Capsule Wardbore nebo chcete-li „základům šatníku“ jsem se dostala před rokem. Po několika letech plných tutu sukní a šatů inspirovaných 50. lety jsem potřebovala zjednodušit, přestat ráno přemýšlet nad tím „Co si dneska vezmu na sebe?!“ a žít teď a tady v oděvu, který mi to plně dovolí.

Každé roční období doplním mé základy šatníku o pár kousků, které je trochu pozvednou a mně samotné dodají pocit něčeho nového. Inspirací pro tu podzimní mi byla má AW Pinterest nástěnka, kolekce francouzského butiku Sezane a udržitelné značky Armedangels. Obě si jako barvu sezony vybraly tmavě růžovou v kombinaci s hnědou (uf, má vintage hedvábná halenka to jistí).

Zatoužím-li po novém kousku, který by osvěžil můj současný šatník, volím tuto strategii:

„Spotřebuj to, co už bylo vyrobeno.“ Tímto heslem od Bey Johnson (autorka knihy Bez obalu) se řídím, co se týče dalších nákupů.

Nejlepší a nejlevnější možností, jak mít vždy co na sebe je „nakupovat ve vlastním šatníku“. Pečlivě si projdu oděvy, které už vlastním a ano, občas zjistím, že daný kousek již mám jen v trochu jiné obměně. I díky systému 35 basic kousků dokáži téměř pokaždé vykouzlit přesně to, co potřebuji.

Swapy – druhá nejlevnější záležitost a zároveň skvělý způsob, jak se zbavit starého oblečení. Dalších 9 tipů naleznete v tomto článku. Mimochodem, taky se plánujete zúčastnit toho zářijového? Třeba se tam potkáme!

90 % mého šatníku tvoří úlovky ze sekáče. A stejně jako mnoho jiných lidí – i já z nich mám mnohem větší radost než z úplně nových věcí. S touhou lovce pátrám po ještě netušené kořisti. Četli jste článek o mých 9 tipech na nákup v sekáčích

Online Marketplaces jako jsou Vestaiare Collective, Asos Market Place a všemožné Insta účty s vintage modou jsou skvělou možností, pokud zatoužím po nějakém starém kousku. Mimochodem – už jste mrkly na novinky na mém Vinted profilu?

Fair Fashion značky jsou mým posledním tipem. I když se na jejich web či do kamenného obchodu jdu jen podívat, vždy pátrám po příběhu, který za nimi stojí. Třeba ten o Deadwood bundách upcyclovaných ze starých kožených kabátů.

Každý z nás je součástí tohoto světa – kolečkem v hodinách pomyslného „Orloje“. Všichni tak máme možnost ovlivnit, co se bude dít v našem okolí a jaký dopad bude mít naše koupě nového oděvu na jeho výrobce i životní prostředí. Mysleme na to při příštích nákupech. Méně je více. Kvalita nad kvantitu. Máme jen jednu planetu.

S úsměvem, Karo

odkazy na jednotlivé produkty najdete v článku na blogu Inkpotstories

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Karo - děvče z Prahy milující styl, šarm a nenucenost Pařížanek, studující mezinárodní obchod a snící o životě v Antwerpách. Miluji rána a to, že jsem oblečená za 5 minut - díky Capsule Wardobe. Chcete taky? Čtěte!

Chceš vědět, když yourinkpotstory přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.