Coffee with: @hilychee

Rozhovor s Lindou z Hi Lychee o výletech na Šumavu, country a o tom, proč se ráno nemaluje.

Můj život se skládá z příběhů.  Denně jich sleduji tisíce z celého světa skrze sociální sítě. Kdo se ale skrývá za usmívající se fotkou, často nevím. Přestalo mě bavit být pouhým pozorovatelem a konzumentem, toužím se setkávat, ptát se a zprostředkovávat vám rozhovory s lidmi, kteří mě inspirují tím, čím se zabývají, jaký mají pohled na svět, kulturu a módu. Pojďte se mnou a s nimi na kávu!

S Lindou jsme se sešly jedno listopadové odpoledne na Starém Městě v kavárně Pauseteria. Znaly jsme se pouze skrze sociální sítě a já na ni měla spoustu otázek. Naším hlavní tématem byla hudba, která se promítá do všeho, čím se Linda právě zabývá – počínaje prací visual merchendisera pro oděvní značku COS, sociálními sítěmi, cestováním, osobitým stylem v oblékání a líčením. Sama pro sebe ji považuji za jednu z prvních opravdových beauty blogerek v Čechách a to především díky jejímu jemnému city pro barvy.

Jak se dneska máš a co ti dneska udělalo radost?

Cítím se trošku unaveně, protože jsem měla náročný týden – zítra mám narozeniny a ty si vždycky užívám, protože se je snažím zaplnit setkáními s kamarády a rodinou. A radost mi dělá každodenní ranní procházka po centru Prahy, kde pracuji.

Jakou část Prahy máš nejradši?

Já si myslím, že to je vždycky spojené s tím, kde se nejvíc vyskytuješ nebo jakým životním obdobím si procházíš. Jeden čas jsem bydlela na Žižkově – to bylo mé šílenější období, kdy jsem začala studovat vysokou, chodili jsme s přítelem a nejlepším kamarádem o víkendu hodně na koncerty a k tomu období mi Žižkov seděl. Teď bydlím ve Vršovicích, kde to miluju a užívám si tamní klid, protože jsem uvnitř už tak trochu “babka”.

Kdy jsi v sobě objevila vášeň pro pokojové rostliny?

Asi právě, když jsem se přestěhovala do Vršovic a získala tak poprvé svůj vlastní prostor, ve kterém mi je dobře a který si „vyňuňávám“. Novou rostlinku jsem si naposledy přivezla z Berlína a spoustu jich teď dostávám od kamarádů na narozeniny. Květiny mi pomáhají ve chvílích, kdy mám plnou hlavu myšlenek – zvednu se a jdu je všechny oprašovat a zalévat.

Jaký koncert si budeš pamatovat do smrti?

To je strašně těžké, protože jich mám vážně hodně. Ale jako první mi vyvstala Robyn a první koncert Florence and The Machine. Já jsem obrovský milovník ženských interpretek. A vlastně všechna představení, na která nikdy nezapomenu byly především koncerty žen.

Vnímáš hudbu i jiným smyslem než sluchem?

Hudba je pro mě spjatá s pocity, s lidmi, životními událostmi a místy. Přijde mi zajímavé, jaký má každý umělec styl – nejen v oblékání, ale i jak se vyjadřuje, jak žije, jak se prezentuje. A to všechno mě ovlivňuje – třeba na základce jsem poslouchala New Rave a nosila barevné kalhoty a různé jiné šílené kombinace. Pak jsem se přesunula k britské alternativní scéně a zase jsem se oblékala podle toho. A zvlášť právě ženské interpretky mě ovlivňují v tom, jak se oblékám.

Hraješ ty sama na nějaký hudební nástroj?

Hrála jsem šest let na klavír a úplně jsem to nenáviděla, protože jsem měla takovou… svéráznou učitelku, která byla hodně drsná a udělala z každé hodiny ne úplně příjemné trávení času. Až teď zpětně si vybavuji, jaké jsem z toho měla úzkosti. Možná, že kdybych chodila k někomu jinému, tak bych hraní třeba mohla milovat. Ale díky tomuto špatnému zážitku z dětství jsem se k tomu nikdy nevrátila.

Ty jsi zmiňovala, že hodně cestuješ za hudbou. Co člověk získá, když se vydá do světa?

Nadhled. A pochopení pro ostatní lidi a také to, že některé věci se musí brát s rezervou. Třeba při cestování po Japonsku jsem poznala, jak tamní lidé pracují. Uvědomila jsem si, že nechci upřednostnit práci nad vším ostatním a že by si měl člověk udělat čas i sám na sebe.

Jaké místo v České republice máš ráda?

Strašně ráda jsem jako malá jezdila na Šumavu. S babičkou jsme prochodily tamní lesy a poslouchaly country. Někdy si i teď pustím Michala Tučného a říkám si, že se mi babička musí tam shora smát, protože tenkrát jsem to úplně nenáviděla.

To mi skvěle nahrává k tomu, bych se zeptala, kdo byl tvůj dětský hrdina?

Moje dětská hrdinka byla Mulan (pozn. pohádka Legenda o Mulan) – mladá dívka z čínské vesnice, která jde tajně místo svého otce do války a podaří se jí zachránit celou Čínu.

Ovlivňují tě v oblékání trendy?

Spíš mě trendy posouvají v tom, abych si víc hrála se siluetou své vlastní postavy. Hodně mě ovlivňují barvy a barevné kombinace. Ráda se dívám na Vogue Runway, ale neznamená to, že bych si vzala celý “Erdem květovaný look”, ale třeba mě jen zaujme nápaditý rukáv. Spoustu oblečení nosím roky – třeba Martensky, které jsem si kupovala v Londýně –  skvělý příklad toho, že se oblékám podle prostředí, ve kterém se pohybuji.

A tvorba kterého českého návrháře se ti líbí nejvíc?

Adam Kost. Asi proto, že trošku boří onu ženskou a pánskou siluetu; miluji obleky, takže když vidím jeho kolekci, koupila bych všechno. A pak Nehera, samozřejmě.

Mohou ženy nosit pánské věci a muži ženské?

(Bez rozmyslu) Ano!

Jaká je tvá každodenní beauty routine. Líčíš se každý den?

Ne. Můj systém zní: líčím se ve chvíli, kdy na to mám čas a chuť. Tím, že chodím na sedmou do práce a jsem spáč, je pro mě ranní malování se na úplně jiné koleji. Zjistila jsem, že mě líčení posouvá ve vnímání sebe samé; dostala jsem se k tomu, že se mám ráda i bez make-upu. Přece není naší povinností se každý den malovat.

Co pro tebe znamená být sama sebou v době virtuální reality?

Nenechat se smést vlnou konzumu materiálních věcí a nesnažit se někomu vyrovnat. Což je věc, kterou se taky stále učím. Člověk by měl mít rád sám sebe takového jaký je, protože v tu chvíli nebudeš potřebovat hledat stále něco nového.

Co bychom měli dělat, aby byl svět lepším místem?

Mít víc respektu vůči sobě navzájem. Neklást na sebe i na ostatní takové nároky. Ale to všechno začíná u nás samotných.

S Lindou jsem vedla můj úplně první rozhovor v životě. Máte nápady, na co se zeptat při dalších rozhovorech či koho vyzpovídat? Co změnit/ zlepšit/ ponechat? Těším se na vaše komentáře. 

S úsměvem, Karo

Na blogu Inkpotstories najdete navíc i Lindin podzimní playlist a výběr jejích oblíbených drobností i s odkazy

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Karo - děvče z Prahy milující styl, šarm a nenucenost Pařížanek, studující mezinárodní obchod a snící o životě v Antwerpách. Miluji rána a to, že jsem oblečená za 5 minut - díky Capsule Wardobe. Chcete taky? Čtěte!

Chceš vědět, když yourinkpotstory přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.