Jak vycestovat levně do zahraničí s Erasmem+

Minulý týden jsem strávila v Německu. Vycestovala jsem tam přes projekt v rámci Erasmu+ a vy můžete taky! Jak? Mám pro vás pár tipů.

Vycestuj do zahraniční s Erasmem+

Jedná se většinou o týdenní pobyty/ projekty pro mladé lidi z celé Evropy, které jsou nějak tematicky zaměřené. Organizované jsou skupinou či jednotlivci ze zahraničí.

Vybírat můžete z kreativních, sportovních, tanečních, sebe rozvíjejících a mnoha dalších témat.

Vysílajících organizací je mnoho, já vyjela skrze Evropské centrum mládeže Břeclav. Ale podobnou nabídku mají: Tmelník, Hodina H, AIESEC a další organizace.

EYCB se zabývá především projekty výměny mládeže a tréninkovými kurzy.

100 % finančních nákladů projektu může být financováno z peněz grantů EU. V mém případě nám bylo plně hrazeno ubytování, jídlo, MHD a zpětně proplaceno jízdné do místa konání. Před čtyřmi lety na projektu v Norsku jsem se podílela pouze ze 40 % na ceně letenky; zbytek byl opět plně hrazen. Cena je stanovena podle kilometrů.

Program pobytu je od rána do večera. Najde se ale i čas na průzkum místa pobytu a při týdenních projektech dostávají účastníci day off. Výhodné je, když přijedete o jeden den dřív a odjíždíte později. Stačí se jen domluvit s organizátory.

Zpracování náplně aktivit projektu se různí. Narazíte na skvěle propracovaný program, ale i na volnější dny. Záleží na pořadatelích.

Pro mě je důležité, že můžu „zdarma“ vycestovat a mluvit anglicky, popř. německy.

Kolikrát na projekt vyjedete není omezeno. Můžete se tedy hlásit nepřetržitě. Stačí jen vyplnit přihlášku a počkat, jestli vás vyberou.

Věková hranice je 13 – 30 let.

Účast na těchto projektech můžu rozhodně doporučit. Podívala jsem se na místa, která bych běžně nenavštívila, poznala nové lidi a užila si zahraniční cestování se zajímavým programem téměř zadarmo. V případě jakýchkoli otázek mě neváhejte kontaktovat.

Máte s podobnými projekty zkušenost nebo o nich slyšíte poprvé?

S úsměvem, Karo

foto: @motylky

Další tipy, jak levně vycestovat a články o pomalé módě najdeš na blogu www.inkpotstories.com

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu
Karo - děvče z Prahy milující styl, šarm a nenucenost Pařížanek, studující mezinárodní obchod a snící o životě v Antwerpách. Miluji rána a to, že jsem oblečená za 5 minut - díky Capsule Wardobe. Chcete taky? Čtěte!

Chceš vědět, když yourinkpotstory přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.