Occasional outfit - My slow fashion tips

Najít ty pravé boty, náušnice, večerní šaty… je úkol vskutku nadlidský. Tak se pohodlně usaďte, protože dneska to bude tanec. Ze všeho nejdřív si pusťte tenhle playlist a jdeme na to.

Nejen před Vánoci a na Silvestra je čas na pořádnou party. Ačkoli já sama jim příliš neholduji, myslím, že je skvělé se na ně připravit předem a předejít tak stresům, že sice chci být za hvězdu, ale prostě zase „nemám co na sebe…“. V rámci Capsule Wardrobe existuje pár kousků a tríčků, které stojí za to znát a řídit se jimi.

náhrdelník: Promod (starý) / top: sekáč / sukně: zakázkově šitá / boty: CCC (staré)

Řekněte si, na jaké akce nejčastěji chodíte. Prolistujte diář od zadu do předu. Disko, party, koncerty, rande, do divadla, firemní večírek, večeře venku nebo plesy?

Nemá cenu se nutit do nepohodlných vysokých podpatků (i když jsou sexy). To, co dělá Francouzsky Francouzkami jsou krásné, ale pohodlné botky. Mrkejte!

Lacinost je podle mě největší kámen úrazu. Volím raději jeden výraznější detailk minimalistictickému outfitu – ať už šperk, výstřih či délku sukně. Protože MÉNĚ JE VÍCE.

Přirozenost nadevše. Nenuťte se do toho, co vám nesedí. Já třeba miluji kolové sukně, takže ty pouzdrové se pro mne stávají pasé. Jednou jsem udělala chybu a vzala si tu upnoutou. No, co si budem, celý večer jsem se necítila ve své kůži. Šlo to na mně poznat a celý večer byl v háji.

Další inspirace? Tu!

A co tedy mám pro jistotu ve skříni? Černé šaty a sukni, bílou košili (k džínům neformálně, s cigaretovými kalhoty do business looku), hedvábnou halenku (po babičce, z vintage shopu nebo tuhle férovou). Vše barevně sladěno do neutrálních tónů a rozbíjím to (nebo bych ráda) výraznějšími doplňky – tyhle červené boty na mě mrkají už hoodně dlouho.

„To, co z vás udělá hvězdu večera jste vy samy…“ Kecy! Když se nebudete cítit pohodlně v tom, co máte na sobě, půjde vaše osobnost do kytek. Věřte mi, mám to ověřené. Vyjděte z toho, co už máte v šatní skříni, najdete tam totiž to, co vás definuje – spousta kalhot a žádné šaty? Asi prostě nejste ten tip, tak se do nich nežeňte a radši sáhněte po overalu nebo černých kalhotách. Botasky v botníku místo lodiček? Lesklé polobotky můžou být stejně elegantní jako deseticentimetrové jehly. Pohrajte si s doplňky – výraznější náhrdelník nebo náušnice. Ale vždy jen jeden prvek, ať nevypadá jako od cirkusu. A pak už stačí jen vyrazit. Být sebejistá a sama sebou, ne tou úžasnou osobou z Instáče, které se tak chceme podobat. Hodně štěstí a úsměvů do celého roku 2018!

Co je pro vás důležité při „slavnostním“ oblékání? Podpatky nebo baleríny? A kam vůbec rády vyrážíte? 

S úsměvem, Karo

Celý text na www.inkpotstories.com

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Karo - děvče z Prahy milující styl, šarm a nenucenost Pařížanek, studující mezinárodní obchod a snící o životě v Antwerpách. Miluji rána a to, že jsem oblečená za 5 minut - díky Capsule Wardobe. Chcete taky? Čtěte!

Chceš vědět, když yourinkpotstory přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.