28.10.2021 15:00

Turistická obuv do každého terénu

Jsou lidi, kteří se i do Slovenského ráje vydají v žabkách, ale nám je jasné, že to není tvůj případ. V obchodě wilderoben najdeš turistickou obuv americké značky Danner s více než 80letou tradicí.

Jejich Danner boty jsou ikonou – nezaměnitelný design Mountain Light s červenými tkaničkami pravděpodobně znáš z filmu Wild (Divočina), kde v nich Reese Whiterspoon přešla 4 265km dlouhou hřebenovku Pacific Crest Trail.

Dannery si nikdo neobouvá, aby v nich seděl doma

Odnesou tě kamkoliv a když najdeš ty pravé, je to láska na celý život. Zakladatel značky Charles Danner si dal závazek, na kterém firma staví svoji výrobu od roku 1932 až dodnes: vyrábět turistickou obuv z nejlepších možných materiálů tak, aby vydržela co nejdéle. Používají pečlivě selektovanou zrnitou useň, semiš anebo odolné textilní materiály. Vibram podrážky zaručují přilnavost, flexibilitu a trakci na všech možných površích. Mnoho modelů má goretexovou membránu, která spolehlivě udrží nohu v suchu v každém počasí. Inovativní materiály použité mezi švy a na výstelky absorbují nárazy a poskytují nohám oporu. V takovýchto turistických botách máš nohy v bezpečí a i po desítkách našlapaných kilometrů jsou jako ve vatičce.

Při výběru správné obuvi je třeba myslet na to, do jakého terénu ji plánuješ nosit

Nízká turistická obuv je vhodná na procházky a lehký trek, ale najdeš tam i modely na trail-running. Na náročný trek v proměnlivém terénu jsou vhodné vyšší a pevnější boty, kterých máme také široký výběr. V klasickém designu i v zářivých barvách. Všechny jsou navíc tak pohodlné, že je budeš chtít nosit všude. A počítej s tím, že všude budeš cool!

Zdroj: global.danner.com, thewalkahead.com

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když fadam přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.