Proč ještě nemám žádné tetování

Patřím pravděpodobně mezi menšinu lidí mého věku, kteří na sobě nemají žádné tetování. Co se stalo, že jsem tak out a nemám na svém těle žádný inkoust?

Zdroj: Unsplash.com

Šrouby a čínský polívky s draky

V mém okolí lidi začali mít tetování už kolem 15ti let, rodiče kteří podlehli tlaku svých ratolestí, dávali dětem tetování jako dárek k narozeninám. Kdo měl trochu nudnější mámu s tátou museli na svojí první kérku našetřit vlastní peníze a nebo ukecat babičku, že nutně potřebují nové učebnice z angličtiny.

Kérka musela být na co nejviditelnějším místě, aby rozhodně nikomu neunikla. Znám lidi, co si nechali vytetovat čínské znaky, ostnaté dráty nebo draka. Před takovou konkurencí jsem neměl šanci. Peníze jsem utrácel dříve, než jsem je byl schopný donést do prasátka a tak jsem nikdy neměl možnost na ruce hrdě nosit svoje přezdívky jako Zorro13 nebo Screw_nail.

Trendy se mění

Nechci vypadat jako někdo, kdo se brání inkoustu a každému vyčítá, že jeho kérka bude v 70ti letech vypadat hrozně až vybledne a smrskne se na starém těle. Naopak o tetování jsem už přemýšlel vícekrát. Vždycky, když jsem dostal nějaký nápad a začal plánovat místo, kde moje tetování nejvíce vynikne, se na chvíli zastavím a uvědomím si, že to tak skvělý nápad není a že je lepší přijít s něčím novým a propracovanějším.

Po letech jsem pochopil, že tím jak se vyvíjím a neustále měním svůj pohled na věci kolem, nemůžu si být jistý, že hodnoty které mám teď budu mít i za 5 let. Proto si nejsem jistý, jestli to tetování, které si udělám dnes, pro mě bude za nějakou dobu aktuální. Byla doba, kdy padělky triček Ed Hardy z Prioru nosil každý frajer na diskotéce, ale dnes by jste to asi ze skříně nevytáhli. Doba se jednoduše změnila, zastaralé tričko dnes může nosit váš táta na zahradu, ale tetování se jen tak jednoduše nezbavíte.

Víc než obrázek

Tetování by pro mě nemohlo být jako pouze obrázek na těle, muselo by pro mě znamenat něco mnohem více. Můžu si na tělo vytetovat jména svých rodičů nebo manželky, nějaký významný datum nebo další věci, které jsou pro mě důležité. Nemyslím si, že by to ale byl odraz mojí lásky k těmto lidem. Mnohem více znamenají činy, které pro své blízké můžu udělat. Moje máma asi více ocení, když jí častěji zavolám nebo navštívím, než že budu nosit na lýtku její jméno a datum narození, abych ji náhodou nezapomněl v ten den koupit kytku. Takové tetování u spousty lidí vnímám jako falešnou významnost a omluvu proto, že chtěli mít tetování, protože to mají všichni, ale neměli dost fantazie a kuráže na něco abstraktního s hlubším smyslem.

Nic proti

Tetování je umění, sleduji pár tatérů co dělají skutečně úžasný díla a fandím jim. Spousta lidí má dobré důvody proto si nechat potetovat tělo. Někomu to skutečně zvýrazní image a podtrhne osobnost. Někomu to opravdu připomíná důležitého člověka nebo významnou událost v jejich životě. Pro někoho je to jednoduše životní styl, ale jsou tu pořád lidi, kteří pouze milují lajky a nechtějí být pozadu…

Možná že za rok změním názor a až konečně budu svalnatý a opálený, nechám si na zádech vytetovat velké logo Pro-idea (naše firma) a lví hlavu. Než k tomu dojde, budu se chlubit pouze svým kreativním ochlupením.

Najdete mě taky tady

Facebook: https://www.facebook.com/sergeypetukhovbloger

Instagram: https://www.instagram.com/sergeypetukhov

Youtube: http://www.youtube.com/SergioLaDrak

Děkuji za přečtení, podporu a sdílení.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Odeslat správu
Jsem grafický designer, který buduje nejlepší digitální agenturu na severu. Píšu blog o své práci, o svých zážitcích a o všem, co mě inspiruje k tomu, abych byl lepším člověkem.

Chceš vědět, když sergeypetukhov přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.