31.10.2017 00:21

Typy cyklistů na stezce

Někdo jako cyklista obecný neexistuje. To by se mohlo zdát jenom obyčejnému laikovi, který zná kolo jenom z reklamy na Poděbradku. My, cyklisti pravidelně šlapající, už o tom víme své.

Venku je sluníčko, teplota tak akorát, prostě příjemný den na vyjížďku na kole. To je ale nápad! Voláš, nebo hned sedáš na kolo a alou na stezku. No a vypadá to, že kromě Tebe mělo stejný nápad asi tak milion dalších lidí. To vůbec nevadí, šikovně se vyhýbej, zazvoň, bude–li třeba, a pozoruj ostatní cyklisty, určitě to bude zajímavá studie. Hodná minimálně doktorátu z psychologie :).

Na stezce se budou v takový hezký a slunečný den pohybovat poměrně různorodé skupinky a exempláře.

Ženy v pokušení

Dámy, slečny, paní jakéhokoliv věku. Od dvacítek po životem ostřílenější, na tom nezáleží. Potkáte je ve dvojici až čtveřici, často je uslyšíte dřív, než uvidíte. Ano, jde o kamarádky, které si vyjely popovídat na vzduch. Tempo mají pohodové, rády se zastaví na pivo v hospůdce a u toho polemizují, jestli si dají ještě nanuk, nebo jestli ho už nestihnou při cestě zpět spálit. Holky, nestihnete, ale dejte si ho :).

Muži v naději

Většinou sólisti, kterých si často všimneš jen díky tomu, že Ti kolem uší zavál studený vítr. Tihle chlapíci s top vybavením a často i fyzičkou uhánějí rychlostí blesku a doufají, že na trati 50/80/100 km konečně pokoří svůj rekord z loňského roku. No, kluci, naděje umírá poslední, že jo :).

Family Gang

Cíl je jediný. Utahat děti, ať je od nich večer aspoň chvilku klid. Tihle cyklisti se vyznačují častými zastávkami, na čúrání, na pití, na sváču, a pak konečně i na pivko pro rodiče. Family Gangy se taky často spojují, přece jen rodina je základ státu a mělo by to platit i na cyklostezce. A na děti se musí v týmu :).

Páry počkejDomaSiToVyřídíme

Tady je těžké říct, kdo trpí víc. Muž, který chce roztáhnout křídla a letět, ale nemůže, protože kdyby své krásce ujel, čeká ho čoro-moro? Nebo žena, která opravdu nemá potřebu hnát se za rekordy, chce se kochat přírodou, ale kdyby se zastavila, hned by byla ta, co zdržuje a zpomaluje rekordní tempo? Děs v očích mají vždycky oba. Hlavně, že vám vždy ladí dresy, lidi :).

Na závěr malý dodatek: Máme rádi všechny typy cyklistů, a těšíme se, až se budeme v průběhu života v těch jednotlivých skupinkách poznávat! :)

Sportu zdar!

Ze sedla píše Johana

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu
Jsme parta nadšenců, kteří žijí sportem. Chceme spojovat lidi, kteří se rádi hýbou a zároveň u toho chtějí dobře vypadat, lidi, které baví, když jsou sami sebou.

Chceš vědět, když MOOQsport přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.