7.12.2019 21:29

Vánoce 2019: in je přírodní styl

Rozhlédneme-li se kolem, mohlo by to vypadat, že vánoční svátky jsou svátky kýče. Čím křiklavější, tím lepší, pokoušejí se nám vnutit obchodníci ve snaze prodat kdejaký nesmysl.

A nejde jenom o dárky!

Jde také o vánoční výzdobu, bez které se přece neobjedeme, tedy tak se nám to snaží vnutit. Jenže Vánoce mají být především o pohodě a klidu, tedy i ty barvy by mohly být trochu klidnější.

I přírodní tóny mají své kouzlo, méně agresivní, o to pozoruhodnější. Přestože jde o svátky hojnosti, trochu té střídmosti neuškodí, rozhodně ne ve vánoční výzdobě.

Každý podle svého vkusu

Každý z nás si může Vánoce zařídit podle svého. Každý z nás upřednostňuje svůj styl. Zatímco někdo bude vyznávat extravaganci (nebo cirkus), další bude upřednostňovat přírodní styl, který nás tak trochu vrací k tradičním Vánocům.

A světe div se, právě přírodní styl má být trendem letošních Vánoc! Vánoce v přírodním stylu mají být letos to pravé ořechové. Vedle ořechů a oříšků tak přijdou vhod i šišky a další přírodní materiál, třeba tradiční jehličí nebo jmelí.

Zelená je jedna z tradičních barev Vánoc.

Netradičně tradiční Vánoce

Chcete-li tradice trošku ozvláštnit, můžete svoji výzdobu povýšit o rychlené cibuloviny. Živé zelené dekorace příjemně zpestří atmosféru a také pročistí vzduch. Umožní nám se nadechnout a konečně přes svátky nabrat trochu té energie.

Koho by bavila ta únava, kterou každoročně pociťujeme po svátcích? Kdo z nás by nechtěl do nového roku vykročit plný elánu a energie?

Energie má zelenou barvu, zelená je barva života.

Netradiční zpestření nabízí i růže z Jericha jako zelená dekorace. Dá se bez problémů koupit (například v eshopu Botanic.cz) v podobě zdánlivě suchého klubíčka.

Vypadá nějak takto:

V misce s vodou se klubíčko během pár hodin začne rozvíjet a zelenat. Ne náhodou se růže z Jericha označuje jako rostlina vzkříšení, jako výzdoba nebo dárek je tak na Vánoce ideální.

Ale pozor, růže z Jericha se rozvíjí opakovaně. Pár dnů bude dělat zelenou parádu, pak by se měla zase nechat uschnout a spát. Oživit ji pak můžete zase za pár týdnů... a pak znovu a znovu.

Žádné plýtvání, i svátky mohou ctít zero waste!

A ještě něco! SOUTĚŽ O RŮŽI Z JERICHA!

Růže z Jericha, v dárkovém balení, kde jsou hned tři kusy, může být vaše i zadarmo! Je totiž výhrou v soutěži. Stačí odpovědět na jednoduchou otázku jako komentář k příspěvku na Facebooku tady.

Soutěží se již jen do druhé adventní neděle, ať to nepropásnete!

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu
Věčný hledač a objevitel.

Chceš vědět, když Radka ETC. přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.