28.9.2019 19:43

Manažer Sparty Tomáš Rosický chytá v okresním přeboru

Sportovní ředitel Sparty a bývalý hráč Dortmundu, Arsenalu, Sparty i kapitán reprezentace ČR Tomáš Rosický se vrátil na zelený pažit jako hráč.

O minulém víkendu totiž pomohl v Okresním přeboru Prahy - východ týmu Štestajovic k výhře na půdě Kostelce u Křížků, což je vesnice nedaleko Říčan.

Tomáš Rosický ovšem nenastoupil v záložní řadě, jak byl po celou svoji profesionální kariéru zvyklý, nýbrž jako brankář, A v závěrečném penaltovém rozstřelu se mu podařilo lapit i jeden pokutový kop.

„Jsem rád, že ho v bráně máme, chytá dobře a baví ho to. To je celé. Samozřejmě může jenom jednou za čas, takže to není běžná záležitost," liboval si kouč Šestajovic. Jinak sportovní komentátor TV Seznam Jaromír Bosák. Za Šestajovice nastupuje pravidelně v poli i bratr bývalého středopolaře Arsenalu a Dortmundu Jiří Rosický, který aktuálně pracuje pro letenský klub z Generali arény jako skaut.

"S bratrem tam byli dřív než já, ale v tomhle případě jsem přišel k hotovému. Tam jde o to, že si s námi Tomáš zakope, je naprosto integrální součástí mančaftu a nejde o to, že tam je Tomáš Rosický, ale o to, že hrajeme mistrák za Šestajovice," sdělil trenér Bosák.

Zítra, v neděli odpoledne budou Šestajovice hostit SK Bášť. Protože ale hraje Sparta o dvě hodiny později v Plzni s místní Viktorkou, brzy devětatřicetiletého Rosického vystoupení se tentokráte neočekává. Ale kdyby mu Šestajovice povolily hostování, mohl by nastoupit do branky Sparty na hřišti Viktorie Plzeň.

Václav Prokůpek

Použité zdroje: skfs.cz, OFS Praha - východ

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Odeslat správu
sportovní a ekonomický novinář, ochránce zvířat, sportovní manažer, vystudovaný filozof a ekonom

Chceš vědět, když Prokupek.V přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.