Není cíl bez cesty. Ta cesta by nikdy neměla končit.

Každý měl někdy nějaký sen, nějaký cíl. U někoho je to na příklad dosáhnout určité úrovně v počítačové hře, u někoho je to něco, co prakticky nikdy nelze dokončit.

Život se mění, ale lidé ne. Každy průměrně inteligentní člověk má jiný pohled na svět. V této době každý člověk žijící ve vyspělém světě někdy chtěl něčeho dosáhnout, něco objevit nebo jen nabrat nové zkušenosti. Mnoho lidí například sbírá známky, jezdí po celém světě nebo například chodí do posilovny. Většinu věcí lidé nedělají jen tak, vždy je k tomu důvod. Tyhle věci jsou jen pomůcky k cestě za snem. Například člověk co sbírá známky zezačátku touží mít například 1000 těchto malých papírků. To je jeho cíl. Co si myslíte že se stane až toho cíle dosáhne? Dá si nový cíl. Pokud bychom náš sen, náš cíl brali jako knihu, nikdy nedopíšeme celou knihu, jen jednu kapitolu která navazuje k té druhé. Abychom neodběhli od sbírání známek, pokud dokončíme náš cíl nasbírat 1000 známek, dáme si jiný úkol. Posbírat věechny známky světa co existují. Vše postupuje až do chvíle, kdy se zdá být náš cíl nereálný, avšak my po něm toužíme a snažíme se to docílit.

Nenajdeš konečný cíl, jen si oblíbíš tu cestu.

V této jediné a závěrečné podkapitole si za příklad vezmu například posilování. Člověk obézní, nebo velice chudý se snaží nějak vypadat. Jeho cílem je dosáhnout fyzického i psychického uspokojení a být lidem atraktivní. Nebo jen chce, aby si na něj lidé přestali ukazovat. Člověk je tomu oddaný. Chodí do posilovny šest krát týdně, dodržuje stravu. Po roce oddanosti dosáhne toho, po čem jednoho dne toužil a hrdě si za tím šel. Je jen malinká šance, že s cvičením přestane. Chce být lepší, nejde mu jen o udržování své postavy.

Pokud jste alespoň průměrně inteligentní člověk, dojde vám co jsem tímto článkem myslel. Budu rád za sdílení, komentář s konstruktivní kritikou i hodnocení.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Mladý, hloupý, neznalý života

Chceš vědět, když Peeter Hue přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.