Cestování po Indii, jak ho jen tak někdo nezažije

Indie je pozoruhodnou zemí, která nabízí přesně to poznání, kvůli kterému se do dálek vypravujeme. Indická kultura je inspirativní pro každého, natož pro osobitou hudebnici Milli Janatkovou.

Tvůrčí cestování

Milli Janatková, hudebnice, výtvarnice a lektorka, se do Indie vydala na tvůrčí turné. Na cestě ji přitom provázel její manžel Kuba Neubert, který se pohybuje na vozíku. Žádná cesta do Indie není jen tak obyčejná. Je však jasné, že indické putování Milli a Kuby slibuje ještě více dobrodružství a zážitků než putování jiné.

Těch zážitků z cesty Západním Bengálskem bylo tolik, že je Milli sepsala do Indického deníku. Více se o Indickém deníku dozvíte tady...

Indický deník

Milli Janatková se do Indie vydala kvůli hudební a výtvarné spolupráci s bengálskými lidovými i profesionálními umělci. Tato spolupráce ji inspirovala natolik, že v Indii natočila také video k písni Buoh. Původně jde o evropskou duchovní píseň, v podání Milli je obohacena o její indické zkušenosti a bengálské melodie.

O tom, že kombinace evropské a bengálské tradice se vskutku povedla, svědčí i Cena nezávislé hudby (Cena fanoušků Vox Populi), The Independent Music Awards v New Yorku, v kategorii World Traditional.

Zážitky profesní i osobní

Milli Janatková vystoupila v Indii na festivalech Pot Maya v Pingle, Bául Fakírí Méla v Tepantaru, dvakrát se představila publiku v Kalkatě. Vrcholem jejího turné byl koncert v kulturním centru Rabindra Tirtha Auditorium, zasvěceném slavnému bengálskému umělci Rabíndranáthu Thákurovi, nositeli Nobelovy ceny za literaturu.

Z Indie si však nepřivezla jenom profesní či cestovatelské, ale také tvůrčí, lingvistické, gastronomické i osobní zážitky.

Setkávání se zajímavými lidmi, architekturou i přírodou přenesla hudebnice do deníkového záznamu osobních pocitů. Její Indický deník přináší poutavé a úsměvné příběhy z Kalkaty, vesnice Pingla a z oblasti Tepantar. Trochu vás uklidní, trochu pobaví i posilní.

„Je to záznam z cesty o překonávání sebe sama, vlastních domnělých limitů, které se dají s trochou odvahy posouvat,“

uvádí Indický deník na svém webu sama Milli Janatková.

Necháte se od této inspirativní ženy inspirovat?

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu
Věčný hledač a objevitel.

Chceš vědět, když Radka ETC. přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.