Chystáte svatbu? Nezapomeňte na Polaroid

Polaroid na svatbě je hit posledních let, protože máte krásné fotky ještě v den svatby. Máme pro vás pár tipů, jak Polaroid na svatbě správně využít a odnést si skvělé fotky na památku.

Zmáčknete spoušť, fotka sama vyjede a v minutě se vám vybarví před očima. Vy jí jenom nalepíte do fotoalba, napíšete k ní přání či vzkaz novomanželům a je to - krásný svatební dárek je na světě!

Tak by se dalo ve zkratce shrnout, jak většinou vypadá focení Polaroidem na svatbě. A úspěch je zaručen.

Na svatbě se samozřejmě těžko obejdete bez fotografa s digitálem, který vám udělá perfektní a technicky dokonalé snímky z celého dne. Na fotky ale budete čekat klidně několik týdnů - a právě to je jedním z důvodů, proč si na svatbu přibrat i Polaroid nebo Instax. Fotky z něj totiž máte ihned.

Tady je pár našich tipů, jak si focení Polaroidem na svatbě maximálně užít a zároveň si odnést co nejhezčí fotky!

1) Vyberte si ten správný foťák. My doporučujeme Instax Square, který dělá fotky 8x8cm zhruba za 1 EUR za kus, což je asi nejlepší poměr cena / velikost snímku. Navíc vychází moc hezky, mají typický čtvercový formát a i samotný foťák vypadá docela reprezentativně!

2) Svěřte Instax na svatbě tomu pravému! Zní to banálně, ale vážně doporučujeme, aby měl foťák po celý večer na starosti někdo, na koho se můžete spolehnout. Jednat se foťák nezničí, ale především si tak zajístíte povedené snímky a to, že vám všechny filmy neprofotí jeden opilý strýc, o kterém ani nevíte, jestli je ze strany vaší nebo vaší nastávající. Pokud ze svých kamarádů nemůžete vybrat, raději si na svatbu vezměte i polaroidového fotografa.

3) Nezapomeňte na fotoalbum. Vyberte si nějaké pěkné fotoalbum, do kterého se můžou fotky rovnou lepit a psát k nim přání a vzkazy. Je to lepší, než mít na konci dne jen hrst plnou fotek. Neztratí se vám a právě přání od blízkých vám fotky doplní těmi nejhezčími vzpomínkami.

4) Foťte na Polaroid hlavně portréty, ne reportáž. Polaroid a Instax je nejlepší na portréty. Reportážní fotky z polibku a prvního tance vyjdou vždycky lépe na digitál, zatímco fotka babičky s dědou nebo nejbližších přátel bude mít na Polaroidu mnohem větší atmosféru než na paměťové kartě.

5) Nebojte se focení s bleskem. K Polaroidu blesk patří, vůbec to nevadí, ba naopak. Nebojte se ani nedostatku světla, s Polaroidem i Instaxem nafotíte krásné fotky kdekoliv.

6) Náhradní baterky i filmy navíc! Nikdy nevíte, jak se focení rozjede. Vezměte si raději baterky navíc a také filmy do zásoby, většinou se po nich jen zapráší!

7) Fotokoutek anebo focení v terénu? Obojí je možné a my to nejradši kombinujeme. Fotograf s Polaroidem nebo Instaxem může mít svoje "stanoviště", třeba s fotopozadím navrženým nějakým šikovným ilustrátorem. Zároveň je ale fajn, když během večera běhá po parketu, po zahradě nebo restauraci a fotí tam, kde to zrovna žije. Fotky jsou pak hezky rozmanité, vtipné a vážou se ke konkrétním situacím.

Když se budete držet našich sedmi jednoduchých rad, buďte si jistí, že se vám polaroidové snímky povedou a budete mít perfektní vzpomínku, kterou když po letech objevíte v knihovně, totálně vás dojme.

To nejdůležitější jsme si ale pro vás nechali nakonec - Polaroid a Instax vám totiž rádi zadarmo půjčíme, abyste si ho na svatbu nemuseli kupovat. Stačí se stavit v Art Books Coffee v Bratislavě, anebo si foťák rezervovat přes náš web a nechat si ho poslat až domu kurýrem. Samozřejmě spolu s filmy, krásným ručně vyrobeným fotoalbem nebo právě originálním fotopozadím.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Věnujeme se klasické analogové fotografii a Polaroidu. V Praze a v Brně máme obchůdek a galerii Polagraph, ve které vybavení pro klasickou fotku prodáváme a půjčujeme. Taky vyvoláváme filmy, pořádáme výstavy a besedy, děláme workshopy. Michal a Tomáš Nově jsme se spojili v kavárnou Art Books Coffee v Bratislavě, kde chceme dělat úplně to samé :-)

Chceš vědět, když Polagraph přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.