14.11.2018 08:47

3 otázky na mistryni Evropy Denisu Grimovou

Na koních nejezdí jenom kovbojové, ale také něžné dívky. Opravdu! I něžné dívky mohou konkurovat tvrdým kovbojům. Důkazem je Denisa Grimová, westernová jezdkyně, mistryně Evropy mládeže.

Westernová královna

Na koni Denisa jezdí od dětství. Z anglického stylu se vrhla na westernovou jízdu. Nejde o tvrdost a sílu, jak by se mohlo na první pohled zdát. Předností je naopak ladnost a elegance. Ve westernovém ježdění jako netradiční sportovní disciplíně jde o dokonalou techniku provedení, ale také souznění jezdce a koně. A v tom Denisa vyniká.

Se svým koněm Vendy získala v roce 2014 westernovou licenci WRC, aby na Mistrovství ČR mládeže získala své první tituly. V roce 2016 se stala 2. vícemistryní ČR Hunter Under Saddle, ve stejné disciplíně následující rok vybojovala titul mistryně ČR. To je však jen malý výčet úspěchů, které sklidila s Vendy.

V roce 2018 Vendy vystřídal kůň TT Moondance a i s ním Denisa zaznamenala nemalé úspěchy. Stala se mistrem ČR Hunt Seat Equitation a vícemistrem ČR Hunder Under Saddle. V říjnu ve Zduchovicích u Příbrami na Mistrovství Evropy koní Appaloosa vše završila tituly vícemistra, mistra ČR WRC 2018 a dvojnásobného Championa ČR WRC 2018. Posbírala deset titulů mistryně Evropy. Ještě předtím se stala také partnerem značky Fitmin.

Když se sny stávají realitou

Tato sedmnáctiletá studentka se prostě vydala cestou plnění svých snů. Je jasné, že svůj volný čas tráví jinak než většina jejich vrstevníků. Čas, který věnuje svému koni a tréninku se však očividně vyplácí. A Denisa by neměnila. Koňům se chce věnovat i do budoucna, kdy by ráda své zkušenosti předávala dál.

Otázka č. 1

Jaké jsou její nejbližší plány? Co má ve světě westernu před sebou? To je otázka přímo na Denisu…

Letošní závodní sezóna je již za námi. A v tomto roce nás nyní čeká už jen slavnostní předání titulů na galavečeru WRC.

Příští rok se samozřejmě opět chystáme na závodní kolbiště. Nyní však nejsem schopna říct, kam přesně pojedeme, jelikož kalendář závodů pro rok 2019 ještě není vypsaný. Můžu prozradit pouze to, že bych si znovu chtěla vyjet kvalifikaci na MČR WRC a díky tomu se ho pak zúčastnit.

Dále bych ráda zavítala i na Czech Appaloosa Show a European Championship Appaloosa Show.

Otázka č. 2

Denisa žije svůj sen. Co by poradila lidem, kteří své sny zatím nerealizovali? Jak začít?

Každý máme nějaké sny a cíle, které bychom si chtěli splnit, ale ne vždycky je to jednoduché. Nicméně je dobré se o to alespoň pokusit a věřím tomu, že se vám to podaří tak jako mně.

Důležité je být především trpělivý a vytrvalý. Ne vždycky jde všechno podle našich představ, ale „Kdo si počká, má největší šanci se dočkat!“.

Otázka č. 3

A otázka nakonec. Je jasné, že koně jsou pro Denisu velkým koníčkem. Stíhá ještě nějaké jiné koníčky kromě koňů? Co, Deni?

Tak samozřejmě, že nejvíce času trávím právě u koní a moc volného času už mi nezbývá...

Ale když chci, čas na jiné aktivity si vždycky najdu. Kromě koní třeba ráda jezdím na lyžích nebo hraju na klavír.

Nezbývá než popřát – ať se daří, Deniso!

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Odeslat správu
Ráda by psala něco, co stojí za přečtení. Jestli se jí to podaří? To rozhodnete vy, čtenáři.

Chceš vědět, když Rádaby přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.