9.11.2018 13:40

Kolik má kočka prstů? Většina lidí odpovídá špatně

Otázka je jasná a pozor, nejde o životy kočky. Tam se lidé nepletou, ale v těch kočičích prstech je trochu zmatek. Není divu.

Kočka totiž nemá pět prstů, jak by se dalo očekávat. Dokonce nemá ani čtyři prsty… Běžná kočka má totiž na předních a zadních tlapkách jiný počet prsů. Na předních tlapkách má normální kočka 5 prstů, zatímco na zadních tlapkách má prsty čtyři.

No, kdo by to byl řekl? Kdo z vás to řekl správně?

A pak jsou tu i výjimky, tzv. polydaktylní kočky…

Kočky Ernesta Hemmingwaye

Slavný spisovatel Hemmingway po sobě nezanechal pouze své literární dílo, ale také čtyřnohé bytosti, potomky své kočky Snowball. A pozor, Snowball nebyla jen tak ledajaká kočka, šlo o tzv. polydaktylní kočku se zvláštním počtem prstů. Tzv. polydaktylní kočky nemají na předních packách pět prstů, ale hned šest, někdy dokonce i víc. Ty pravé polydaktylní kočky dokonce mají prsty na přední noze ve dvou řadách, prsty navíc jsou postaveny mírně nad těmi normálními.

Gen mnohoprstosti byl typický pro Hemmingwayovu kočku Snowball i její potomky, kteří dodnes obývají Hemingwayův dům na ostrove Key West, posledním článku souostroví Florida. Z domu je muzeum a zdejší kočky jsou živoucím odkazem slavného nositele Nobelovy ceny za literaturu.

A jak je to u vás?

Kolik prstů má ta vaše kočka? Raději to přepočítejte.:-) Kdo ví, třeba jednou bude tak slavná jako Hemmingwayova Snowball.

A že se blíží ty Vánoce, mám tu ještě tip na vzorek granulí pro kočky zdarma. Tady si o něho můžete zažádat. Kdo dřív přijde, ten dřív mele...

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu
Ráda by psala něco, co stojí za přečtení. Jestli se jí to podaří? To rozhodnete vy, čtenáři.

Chceš vědět, když Rádaby přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.