Co s bytem, když mizíte na pár měsíců cestovat?

Na Refresher běží do 18. 11. soutěž o nejlepší cestovatelský blog. Rozhodli jsme se proto přispět taky troškou do mlýna.

Ať už totiž budete bydlet v hotelu, v autě nebo po širákem, musím se postarat o své nynější bydlení. Pár zajímavých tipů:

Zajistěte byt před zlodějem

Pravděpodobně se chytáte sdílet své zážitky z cestování na Instagramu. Tak aby nějaký všetečka nezkusil, jestli máte zamčeno. Zvažte investici do lepšího zámku, zvlášť v případě, že tento drží ve dveřích silou vůně. My jsme na studentském bytě kdysi takový měli. :D

Klíče pro babičku - ta se postará, aby nic nechcíplo

Někdo vám přece musí krmit leguána, zatímco budete křižovat Evropu, Asii. Také se někdo aspoň občas přijde podívat na byt zkontrolovat, jestli tam nebyla nevyžádaná návštěva. Ono je totiž dobře poznat, když je majitel dlouhou dobu pryč. Pokud jste zapálený geek, můžete si domácnost dokonce upgradovat a nainstalovat skrytou kameru. Budeme mít dokonalý přehled o potenciální loupeži a taky o babičce, jestli vám nepřerovnává ponožky.

Byt může vydělat i docela slušné peníze - zaplaťte si cestu

Služba Airbnb dnes už není nic neznámého. Jak dlouho vám bude trvat projít se po Velké čínské zdi? A pak? Už měsíc za to stojí. Obnos, který vám byt za tu dobu vydělá, pokryje část vašeho cestovatelského rozpočtu, možná celý.

Úplně se vzdát bytu

Občas je chuť vyrazit na životní cestu tak pohlcující, že se vůbec nechcete zabývat něčím, jako je váš dosavadní byt a dáváte výpověď z nájmu. Pochopitelně. Váš byt bude moct posloužit někomu, kdo se z cesty zrovna vrátil.

Doporučte nám nemovitosti k nájmu a získejte tipařskou provizi. Na cestě se bude hodit. Kontakt najdete zde.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Vytvořili jsme realitku s lidskou tváří.

Chceš vědět, když mvreality přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.