⏳Čas prípravy +/- 40 min.
🚻 2 Osoby
Na tento recept potrebujete :
◾6 Zemiakov
◾250g Slaniny
◾Grilovacie Korenie (ja som použil Podravku Natur)
◾Maslo (Bylinkové Maslo sa hodí tiež)
◾Olej
◾Syr (strúhaný)
◾Petržlenová vňať
◾2 Cibule (nepovinné)
Postup:
Zemiaky si umyjeme a všetky výrastky odrežeme.
Zemiaky narežeme vertikálne na kolieska tak aby na spodku ostali spojené nech držia stále ako celok. (tak ako na fotke)
Slaninu a maslo narežeme na plátky a striedavo vkladáme do narezaných medzier.
(poprípade slaninu do každej medzery 😁)
Zmiešame olej s Grilovacím korením a potrieme zemiaky z vrchu.
Do vopred vyhriatej rúry na 180C vložíme zemiaky a pečieme po dobu 30min.
Po 30min. zemiaky posypeme syrom a zapečieme na ďalších 5-10min.
Po vychladnutí dozdobíme vňaťou a servírujeme s opečenou cibuľou.
Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].
Chceš vědět, když MetalHead in Kitchen přidá nový blog?
Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.