30.8.2018 15:23

American burger

Americký burger doma? Opravdu jednoduché!

V restauracích za něj dáte kolem tři sta korun, do Ameriky se jen tak nedostanete, ale přesto také milujete klasické American burgery?

Osmažená slaninka, rozteklý chedar.. Už teď se mi při tom pomyšlení sbíhají sliny. Tak dnes vám povím, jak rychle uspokojit vaše choutky :)

K přípravě budete potřebovat mleté hovězí maso, sůl, pepř, máslo, olivový olej, cibuli, cukr, slaninu, chedar, BBQ omáčku, majonézu (podle chuti) a bulku. Všechno seženete v klasických supermarketech a čerstvou bulku, vám svěřím svůj typ, skočte do Delmartu, mají čerstvé a se semínky nebo bez :)

Příprava

Na olivovém oleji a kousku másla osmažíme cibulku dozlatova, poté přidáme tak 2 lžičky cukru a necháme zkaramelizovat.

Mleté maso osolíme a opepříme a vytroříme z něj burgery. Než začnete maso smažit, udělejte doprostřed důlek, aby se maso zbytečně nenafouklo.

Ke smažení můžete na pánev přidat slaninu a mezitím si do trouby nechte rozpéct rozkrojené bulky.

Na usmažené maso ještě položíme plátek chedaru, aby roztekl.

Bulky pomažeme BBQ omáčkou společně s majonézou(dle chuti) a burgery ozdobíme usmaženou slaninou, cibulkou a třeba rajčetem. To už záleží na vás. :)

Celková cena našeho burgeru je kolem 100 korun. A chutná naprosto dokonale :)

Tak a teď s chutí do toho!

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu

Chceš vědět, když Lucia Altro přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.