Bylinky pro studenty. Přírodní cesta, jak nakopnout svůj mozek a dostat z něho maximum

Tak je to tady. Období státnic mnoho studentů nutí nejenom k intenzivnímu studiu, často svůj mozek nutí přemýšlet i o tom, jak to studium zvládnout co nejefektivněji a nejlépe.

A pak přichází na řadu řada všemožných preparátů z laboratoří – na mozek, paměť, koncentraci, pro efektivnější studium.

Chemie je však stále chemie. A ještě žádná laboratoř ještě pořád nepřekonala to, co nabízí příroda.

Milí studenti,

ještě než do sebe začnete cpát všemožný chemický doping, vyzkoušejte bylinky. Nemohou vám uškodit a mohou jedině pomoci, zvláště „bylinky na mozek“. Jde přitom o dostupné bylinky, které si můžete sami bez potíží pěstovat v květináči. Opravdu.

A které že bylinky to jsou?

Roz, roz, rozmarýn...

Bude to především rozmarýn, bylinka slunného středomoří. Rozmarýn podporuje činnost hlavy a toho, co je v ní uloženo.

Má fungovat tak dobře, že ve starém Římě studenti nosili věnce z rozmarýnu na hlavě. Dnes si můžete účinky rozmarýnu dopřát i pohodlněji, třeba v dobrém jídle. Rozmarýn je nedílnou součástí provensálského koření a také lehké středomořské kuchyně, která při studiu přijde vhod.

Rozmarýn si můžete užít i jako rozmarýnový čaj.

Působení rozmarýnu mají na svědomí zejména jeho vonné silice, ty si můžete dopřát i přímo – v koncentrované podobě, jako esenciální olej. S pomocí esenciálního oleje rozmarýn a návodů aromaterapie vytvoříte povzbuzující atmosféru, jako stvořenou pro efektivní studium.

Další nadmíru užitečná bylinka pochází z Indie. Je to brahmi – bakopa drobnolistá. Ta na rozdíl od rozmarýnu nevodí. Můžete si z ní sice uvařit čaj, ale svoji vůní nebo chutí vás neohromí (ale ani nepopudí, je prostě neutrální).

Brahmi můžete chroupat jako tablety, které se dovážejí až z daleké Asie, anebo si můžete pořídit rostlinku brahmi a chroupat třeba její listy jako drobnou listovou zeleninu. A vyplatí se to! Brahmi (bakopa) je jedním z největších povzbuzovačů mozkové funkce. A slibuje toho ještě mnohem víc.

Chcete se pustit do pěstování? Zajímají vás další bylinky na mozek, paměť, koncentraci a vůbec? Mrkněte sem.

Obrázek: Pixabay.com

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu
Věčný hledač a objevitel.

Chceš vědět, když Radka ETC. přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.