Štvorlístková tyčka

27.4.2018 píšem...

Keďže písanie zanedbávam (pardon píšem to skoro v každom blogu ale tak to cítim) viac ako posilku (vôbec tam nechodím, nič iné mi ako príklad nenapadlo) ....rozhodla som sa na štvorčekovej sociálnej sietí opýtať odvážnu vec! Akú? Že čo by chceli ľudia odo mňa čítať. Nie, že by som nemala nápady ale reálne neviem, prečo by som to mala verejne zdieľať. Dosť divoké, mne v hlave ide kadečo.. ale tu nám vzniká priestor byť k sebe otvorenejší, mať osobnejší písmenkový vzťah (autor x čitateľ) .. a zároveň ma láka plniť niekoho očakávania. Dávam tomu iný zmysel..?

Jasné, že s odpoveďami sa vrece neroztrhlo.. hmm aspoň také malé igelitové vrecúško (sáčik,sáčok,sáček) áno. Díky.

Pre dnešné mrhanie slov som zvolila tému druhého reagujúceho – Viktora – člena výberovej komisie hviezdnej roty (interný humor).

ŠŤASTIE.

No tak to je fasa. Tak známe, obsiahle a mne stále nejasné.

Ak čakáš konkrétnu definíciu alebo recept na to ako byť šťastný určite nečítaj ďalej. Nezaručujem ani dobre spracovanú tému a už vôbec nie, že pochopíš, čo idem písať... tó môže byť brané i ako výzva.

Prvé, čo mi napadne pri tak často ohnutom slove je ...zemiaková kaša. Dobrá, bez hrudiek.

Každopádne pozrime sa v akom zmysle vieme toto mlsné slovko použiť...

1.Som šťastný.

2.Šťastie v nešťastí.

3.Prajem ti veľa šťastia.

4.Šťastné a veselé Vianoce.

5.Ty máš teda šťastie!

Z týchto piatich ukážok si viem vyvodiť, že šťastie je stav, pocit. Tvarovateľné niečo. Môžeme ho medzi sebou zdieľať, popriať ho druhým a vyvolať tak okrem emócie i momentálne vnútorné rozpoloženie. V piatej vete sa viaže skôr ku skutočnému poukázaniu nie práve „šťastnej“ situácie. Haluz.

Podrobnejšie:

1. Tvoja hlava je magnet. Na čo si pomyslíš, to môžeš mať. Hmotné i nehmotné. Málo z obyvateľov tejto planéty si túto super vyčíhanú schopnosť uvedomuje. Sebauvedomenie. Tutovka, že to tak funguje. Som šťastný.

2. Zažila som. Čerstvo. Chodím so zvesenou hlavou. Asi je ťažká z tých p******, čo si tam varím. Každopádne nikdy nechodím na červenú á mimo prechodov. Prvýkrát som to porušila. Motivoval ma jeden týpek, ktorý ľahko, sťa srnka, prebehol prvú polovicu. Predsa nie som o nič horšia. Lol som...lebo on zastavil, keď šla električka. Keby sa v tej chvíli nezrazili na križovatke dve autá, ktorých buchot ma prebral, asi by som sa stretla s električkou a následne by som sa rozflákla po trati. Aspoň by som mala dôvod flákať sa. Ach. Každopádne to, že sa slečny nešťastne zrazili, bolo moje šťastie. Šťastie v nešťastí.

3. Len či úprimne. Na ničom inom nezáleží. Váha slov a váha myšlienok. Pozor na to. Prajem ti veľa šťastia. Ha.

4. Čo predáva viac ako vianočné šťastie? To znamená, že šťastie je aj produkt? ÁNO! Šťastie si dokážeš kúpiť. Len neviem na ako dlho a za koľko. Životnosť šťastia môže byť nekonečná ale i stotinová. Každopádne Vianoce sú obrovská dávka šťastia. Šťastné a veselé prajem.

5. Vychcaný hajzel v láskyplnom slova zmysle. Ty máš teda šťastie!

Mám pocit, že toto všetko je zatiaľ dosť veľká grcka. Neva.

Malá úloha (zapojenie čitateľa, ak to ešte niekto číta potadeto – ďakujem, cením) : Prejdi si tie vety ešte raz, sústreď sa, aký obraz sa ti v hlávke zjaví... á potom ten pocit. TO, čo prežívaš z danej situácie je šťastie, pretože sme naučení, čo nám má toto slovo evokovať. Všetci si ho vieme vysvetliť po svojom.

Osobne by ma skôr zaujímalo, prečo pri toľkých spôsoboch možnosti získania šťastia je aj tak veľa ľudí nešťastných. Asi preto, že chcú. To, že my ľudí vidíme ako nešťastníkov môže byť ich najobľúbenejšia forma šťastia. Jednoducho, čo obšťastní jeho nemusí teba.. a naopak. Platí to aj v prípade, keď slovo čo vymeníme za slovo kto. Heh.

Nedefinujem šťastie. Nechcem. Na čo vôbec? Recept? Sám vieš, čo ti chutí.

S láskou

Skaja

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu
Kade chodím, tade kráčam a kde sa zastavím, tam mi je dobre.

Chceš vědět, když skajakrom přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.

Další články autora

Zobrazit všechny
26.12.2018 23:58
360 > 180
3.11.2018 21:04
ČLOVEČE NEHNEVAJ SA..