28.3.2018 13:25

V čem jezdit, když teplo ještě váhá

Už to vypadá nadějně, teploty se rozhodly, že už se jim ten mínus tolik nelíbí, snaží se a pomalu šplhají. Ještě nějaký ten sluneční paprsek! Na nic ale čekat nemusíš a vyrazit můžeš klidně hned :).

První relativně teplejší dny nevyhnutelně znamenají, že už se cyklista nemůže čekat a na to kolo vyrazit musí. Vždyť už mu je v tom sklepě smutno! (kolu, ne cyklistovi :D). Když zrovna vysvitne i sluníčko, svádí to k tomu, abychom odlehčili i naše cyklo outfity. Tohle brzké jarní počasí je ale ještě zrádné, zvlášť když se někde zapomeneš a z výletu se budeš vracet až k večeru, může se pořádně ochladit. Na kraťasy si radši ještě počkej a buď s cyklo oblečením opatrnější. Máme pro Tebe tipy, v čem v těhle brzkých jarních dnech jezdit :).

Co na vršek těla

A zase budeš vrstvit. Určitě ještě neuklízej termoprádlo, pořád ho využiješ. Ideální první vrstva bude termo triko s dlouhým rukávem. Na něj navrstvi cyklo dres, pokud máš, tak klidně zateplenější s dlouhým rukávem. Ale v pohodě bude i klasický s krátkým. Nezapomeň ani na lehkou bundu (pokud máš zateplený dres, můžeš si ji vzít s sebou a vytáhnout ji v případě potřeby). Nikdy nevíš, kdy teď ještě zafoukne mrazivý horský vítr nebo se naopak spustí jarní déšť. Lehká větrovka, která neprofoukne ani nepromokne je na tohle období tím nejlepším parťákem. 

Co na nohy

Záleží, jak moc jsi otužilý/á. Možná už si vystačíš s cyklokraťasy a návleky na nohy. Možná se ale ještě budeš cítit dobře v zateplených cyklo kalhotách. Určitě ještě pořád hlídej, ať máš kolena v teple. Fakt je to teď zrádné :). Aby Ti nefoukalo na záda, oceníš cyklo kalhoty s kšandama (pokud nemáš, můžeš si vybrat tady). Budou držet, kde mají a záda budeš mít v teple. 

Co dál

Ještě pořád to není všechno :). Ale neboj, zase se dočkáme dní, kdy na sebe hodíme dres a cyklo kraťasy a jedeme. Vezmi si rukavice, ať pak nemusíš odmrazovat ohnuté „pařátky“, které Ti přimrzly k řídítkům už nadobro. Pod helmu si vezmi čelenku, ať máš kryté uši. A nezapomeň ani na dlouhé ponožky. Kotníčkové to v šuplíku ještě vydrží. 

No a jsi ready na to vyrazit. Už máš nějaký cyklo výlet naplánovaný? Sleduj náš blog, nějaké tipy na super cesty Ti brzo přineseme.

Užij si vyjížďky!

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu
Jsme parta nadšenců, kteří žijí sportem. Chceme spojovat lidi, kteří se rádi hýbou a zároveň u toho chtějí dobře vypadat, lidi, které baví, když jsou sami sebou.

Chceš vědět, když MOOQsport přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.