7 tipů na jarní restart

Tři, dva, jedna, re-start. Jaro má zelenou, hurá do toho!

Ať si teploměr ukazuje, co chce, kalendář jasně ukazuje březen a březen je prvním jarním měsícem. Tak to prostě je. Je tady čas, kdy se všechno probouzí a probudit bychom se měli i my lidé. Že k tomu tak nějak chybí energie? Že na to není čas, prostor, chuť? Asi by to nejprve chtělo pořádný jarní restart, který nám dobije baterky. Jenže, jak se takový restart člověka vlastně realizuje? Potřebné tlačítko prostě chybí, a tak nám nezbývá než hledat alternativní možnosti.

1. Hlavně ten restart nepřepálit

Všechno kolem hýří životem, příroda pučí, ptáci štěbetají, ale vám se prostě nic nechce? Tak se přece nenuťte. Tělo je dost chytré na to, aby vědělo, co je pro ně dobré. Pokud máte právě teď pocit, že potřebujete odpočívat, tak prostě odpočívejte. Najděte si čas pro sebe a dopřejte si prostě pořádnou dávku klidu a relaxace, ať už bude mít jakoukoliv podobu.

Ještě stále se můžete zachumlat do deky se svoji oblíbenou knihou a být jen tak. I tak může vypadat jaro, proč ne?

Inspirujte se u koček. Kočky jsou na odpočinek a relax přeborníky. Klidně se k nim můžete přidat.

2. Jarní úklid se fakt hodí

Neděste se, jarní úklid není vůbec od věci. Je na čase pořádně provětrat prostor kolem sebe a vyřadit ze svého okolí všechno, co vám jen zbytečně ubírá energii. A že těch věcí je. Pusťte se do úklidu s cílem zbavit se harampádí a pročistit vzduch kolem sebe, půjde to snadněji, než to zní. Máte přece k dispozici popelnici a do ní můžete hodit téměř cokoli.

Neschraňujte zbytečně nepotřebné věci, vždyť jsou přece nepotřebné!

3. Barvy, barvy a zase barvy

Jaro hýří barvami, všimli jste si? Pokud ne, zřejmě vám ty barvy v životě chybí. Jen co se zbavíte starých krámů, pozvěte k sobě domů barvy.

Stačí některá z jarních kytiček a svět je rázem barevnější, voňavější, krásnější! Anebo se pusťte do malování a dopřejte si barvy skutečně ve velkém, samozřejmě ty jarní barvy, které mají schopnost rozveselovat. Stačí i jednoduchá jarní dekorace a všechno se probudí k životu.

☕️

A post shared by Camilla S. Andersen (@camillasaugmandsgaard) on

4. Romantika má dveře dokořán

Květiny k jaru prostě patří. Pokud jste si nějakou tu květinu ještě nepořídili kvůli barvám z předchozího bodu, udělejte to kvůli romantice, která je s jarem přímo spojená. Nakonec ty květiny nemusejí být ani živé. Stačí květinová blůzka, šaty, přehoz, ubrus nebo třeba závěs. To vše dodá prostoru kolem vás kapku romantiky a také života.

5. Jarní jídelníček přijde vhod

Restart bytu nebo restart šatníku ještě pořád nemá takovou sílu jako pořádný vnitřní restart. S takovým restartem pomůže i jarní jídelníček s dávkou jarní zeleniny, jarních bylinek a květů.

Barvou jara je zelená a zelená je také barvou jarního jídelníčku, který vás nakopne. Zelená, třeba přímo zelené potraviny také pomůžou se zimními nánosy a zásobami, které už pochopitelně nejsou potřeba. Nebojte, na další zimu si zase uděláte nové, ale na to je ještě čas.

6. Kyslíková terapie

Tím nejjednodušším, co můžete udělat, je řádně se nadechnout. Čerstvý vzduch vám dodá takovou dávku energie, že skoro budete mít pocit, že dokážete létat. Pokud ne, pomůžou i sluneční paprsky, které vás zaručeně rozehřejí. Pokud svítí slunce, není prostor pro chmury. Dejte slunci šanci, běžte ven!ˇ

7. Tvořeníčko, tvoření

Je tady jaro, je čas zasít. Je čas začít tvořit něco nového, vydat se vstříc svým snům, ať už mají jakoukoliv podobu. Pusťte se do něčeho, kde můžete popustit uzdu své fantazie. Můžou to být úpravy bytu, obměna šatníku nebo něco úplně jiného. Tvořte své dny k obrazu svému. Pokud to neuděláte, ten obraz by místo vás mohl vytvářet někdo jiný – a vám by se pak také nemusel líbit.

Tak pěkné jaro!

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Odeslat správu
Věčný hledač a objevitel.

Chceš vědět, když Radka ETC. přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.