Suroviny 250g polohrubá špaldová múka (preosiať) 1/2 droždie (21g) 1 dcl mlieko 2 lyžice brezový cukor 2 lyžice maslo 1 vajce štipka himalájskej/ morskej soli
Postup Mlieko zohrejte (vlažná teplota), pridajte droždie a rozmiešajte. Múku preosejte, pridajte cukor, vajce, maslo, soľ a hotový kvások. Vytvorte vláčne cesto ak je príliš riedke pridajte múku a keď je husté tak trocha mlieka. Cesto zakryte utierkou a nechajte nakysnúť na teplom mieste cca hodinu.
Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a povykrajujte donuty. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ešte 15 min nakysnúť. Pečte v trúbe na 150 stupňoch cca 6-8 min. Donuty majú byť jemne zlatisté. Odsleduje si to aby ste ich nevysušili.
Ozdobte podľa chuti a fantázie. Ja som použila horkú 80% čokoládu, arašidy lieskovce, mak, domáci ríbezľový džem, bielu čokoládu, kokos, ovocie atď. Dobrú chuť!
Viacej nových receptov a inšpirácií nájdete na našom instagrame zdravoafit.sk a oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.
Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].
Chceš vědět, když Zdravo a Fit přidá nový blog?
Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.