20.2.2018 09:28

5x přírodní afrodiziakum pro povzbuzení smyslů. Bude chutnat a neublíží, tak proč to nezkusit?

Únor je mrazivý měsíc, a tak přináší i plno chvilek s touhou po zahřátí. Pokud vás svátek zamilovaných nechal chladnými, možná stojí za to si takový svátek lásky udělat jiný den.

Přírodní afrodiziaka, která se dají najít i mezi běžnými potravinami, jsou dostupná po celý rok. Byla by škoda se ochudit o tu možnost užít si víc než jídlo.

Jak se to tak stane?

Láska prochází žaludkem, to ví přece každý.

Není to však o tom, do toho žaludku nacpat cokoliv a říkat tomu láska, tak to nefunguje, tedy až na všežravé výjimky.

Většina z nás ocení, když je jídlo potěšením nejenom žaludku nebo chuťových pohárků, ale také oka nebo čichových receptorů. A pokud vyberete to správné jídlo, mělo by smysly okouzlit natolik, že se budete téměř vznášet. A to už je pak velmi blízko k lásce a všemu, co s ní souvisí.

Konec řečí, jde se na to! Tedy zatím na to jídlo, zbytek už je pak na vás.

Foto: ta romantika může vypadat takto, ale klidně se bez srdíček i obejde. Fakt!

Přírodní afrodiziakum # 1: vanilka

Ne, bez sladké vůně vanilky by to opravdu, ale opravdu nešlo. Láska je sladká, vanilka je sladká. Je jasné, že toto půjde dohromady. Vanilka je navíc orchidej a víte přece, jak vypadají květy orchideje… jsou jako motýlí křídla, taková se v milostných chvilkách jistě hodí. Ale mohou připomínat i ženskou joni (pokud nevíš, co to je, zeptej se strýčka Googla). Joni se v milostných chvilkách pochopitelně hodí ještě víc než motýlí křídla. Zatímco bez motýlích křídel se dá obejít, bez joni už milostné chvilky ztrácejí na intenzitě.

Byla by škoda to s tou vanilkou nezkusit, vždyť je to sladce omamné koření už podle vůně a dá se přidat do nejrůznějších sladkostí, dezertů a laskomin. BTW: laskominy jsou od slova laskat – a už jsme zase u toho.

Jak na to? Už jste velcí, ne? Pokud přece jen chcete nápovědu ohledně vanilky, zkuste nějaké chytré blogerky, nejlépe food blogerky, tak třeba blog Passion food (už ten název!) a raw energy kuličky s vanilkou.

Přírodní afrodiziakum # 2: kardamon

Pokud vaše touhy směřují k nějakému zpestření, mám tu jednu dávku exotiky. Je to exotické, jemně pikantní koření, kterému však nechybí ani sladkost. Kardamon je pozoruhodnou kombinací zajímavé sladce pikantní vůně a chuti, která zajímavě zpestří sladké i slané pokrmy. Dá se přidávat téměř kamkoli, téměř cokoli udělá zajímavějším, atraktivnějším, chutnějším, smyslnějším, třeba i obyčejnou kávu. To pro ty, který v milostných chvílích nechtějí ztrácet čas vařením a jídlem. Přesto stále platí, že láska prochází žaludkem.

Anebo zkuste jeden tekutý životabudič – sice má být pro horké letní dny, ale pěkně horko vám může být i v únoru. A dokonce to může být i žádoucí. Takže indický nápoj – jogurtové lassi s mangem, šafránem, kardamomem a pistáciovými oříšky si můžete dát se svoji láskou kdykoliv. Dokonce i mango, šafrán nebo pistácie mají fungovat jako přírodní afrodiziakum, tak ať to nepřeženete!

Přírodní afrodiziakum # 3: avokádo

Po koření, které se používá opravdu jenom po špetkách, je na řadě něco pořádného. Avokádo, které je bohatým zdrojem zdravých tuků, takže zdravě zasytí a dá vám sílu pro vrcholná postelová čísla, je v jistém ohledu podobné vanilce. Za afrodiziakum je považováno především kvůli svému vzhledu. A co že to avokádo vzhledem připomíná? Tentokrát nejde o joni, ale o její mužský protějšek…

Co s avokádem? Mrkněte na nejlepší recepty z avokáda tu.

Foto: avokádo na stromě. Co vám to připomíná?

Přírodní afrodiziakum # 4: bazalka

Bazalka jako přírodní afrodiziakum? Jen si představte takovou žhavou italskou domácnost. Nechybí v ní hádky, ale ani pořádné milostné výbuchy. A rozhodně v ní nechybí ani bazalka. Italská kuchyně je lehká, přesto plná chuti a vůně. Nebude vám po ní těžko, přesto skvěle nasytí vaše smysly a ty budou žádat víc a víc – nikoli jídla, ale dalších smyslových požitků. Pokud vám jde právě o ně, začněte u bazalky a třeba některého z jednoduchých italských zeleninových salátků provoněných bazalkou. To zvládnete, ne?

Foto: nevím, co to je, ale vypadá to dost italsky a je tam bazalka a možná i česnek. To se hodí.

Přírodní afrodiziakum # 5: česnek

Také česnek, stejně jako bazalka se dá označit za základní ingredienci italské kuchyně. Dokonce je vlastní i naší kuchyni české. Nenabízí sice sladce omamnou vůni a chuť, ale jde na to z opačné strany. Česnek je intenzivní, pokud chcete zažít chvilky intenzivní rozkoše (a nejste vy nebo váš partner z těch, kteří česnek bytostně nesnášejí), jděte do česneku. Jasně, je to i nejsilnější a nejlevnější medicína, ale zajímavější je jistě jako afrodiziakum.

Vůbec se nemusíte cpát česnečkou, která sice možná léčí, ale skutečně zrovna nevoní a nechutná romantikou, dokonce romanticky ani nezní. Ale můžete zkusit třeba Raw česnekový naan podle Markuse Rothkranze z Lahodného blogu. To už zní líp ne? Ať je to, co je to.:-)

Obrázky: jako obvykle Pixabay.com

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu
Věčný hledač a objevitel.

Chceš vědět, když Radka ETC. přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.