5 věcí, které pomůžou, když chcete fakt zabrat, ale drhne to

Pondělí, nový týden a kupa práce před námi. Ano, počkala. O víkendu se možná zdálo, že není, ale je (ta práce). Co není, může být vůle. Potřebujete nakopnout? Jen račte dál, tady vás nakopneme!

Nakopnutí pro každého zdarma, nakopnutí skladem a doprava ihned. A ne jedno, hned pět. No, neber to!

1. MOTIVACE

To není nic nového pod Sluncem, je to naprostý základ pracovního, ale i osobního života. Ať děláte cokoliv, vaše činy jsou vždy spojeny s nějakou motivací. I pracovní činy jsou často spojeny s osobní motivací, jsme přece lidé! Pokud tedy chcete něco dělat, tím prvním je právě to chtění, motivace, nejlíp sebemotivace.

Sami sebe přesvědčte, že právě tohle opravdu chcete – anebo alespoň chcete výsledky, ke kterým vás to dovede. Pomůže, když budete vědět, proč děláte, to co děláte.

No, a pokud nevíte proč – anebo víte, že tohle opravdu nechcete, tak bude lepší si jednoduše najít něco, co opravdu chcete.

Poznámka pro lenochy: tato věta není podnětem k nicnedělání!

2. Multitasking

Je toho hodně. Všichni toho máme hodně, taková je doba. Přesto to někteří zvládají. Pokud chcete být mezi nimi, naučte se zvládat více úkolů najednou, tzv. multitasking (ženy ví).

Pozor, nemusíte dělat všechny úkoly v jeden čas, multitasking v pracovní hantýrce znamená stanovit si priority, rozdělit úkoly dle pořadí a pak se do nich pustit.

Jasně, že se stane, že na ty úkoly na konci se nedostane, ale to jsou ty s malou prioritou, takže klííííd.

3. Všechny ty sítě

Internet a všechno kolem, sociální sítě nevyjímaje:

►To bude pravděpodobně podmínka toho, abyste zvládli svoji práci dobře. ◄

► A je to také největší překážka toho, abyste zvládli svoji práci dobře. ◄

To s internetem přišla ona prokrastinace, kdy odkládáte úkoly kvůli něčemu naprosto nepodstatnému, přestože máte pocit, že se bez té nepodstatné internetové či sociální prkotiny neobejdete.

Obrázek: Něco na mozek z Indie. Je to zelené, je to rostlina. Co to je?

4. Něco na mozek

Můžete se dopovat kávou, ale to už znáte a zřejmě to moc nefunguje, když jste došli ve článku až sem (BTW: To, že jste až tady znamená, že jestli u vás něco funguje, je to právě ta prokrastinace z předchozího bodu.)

Můžete zkusit bylinky. Indové se již tisíce let dopují bylinkou, které říkají brahmi. Je to bylinka na mozek, koncentraci, paměť, intelekt, mentální výkon a tak.

Má fungovat jako „neškodný povzbuzovač mozkové funkce“/zdroj/. Komu by se takový povzbuzovač nehodil? Brahmi má roztočit mozkové závity tak, že málem uletíte. Kam se hrabe Red Bull.

Můžete zkusit i některý zelený nápoj. Jako nakopávač poslouží třeba zelená řasa spirulina, která se dnes konzumuje ve velkém z mnoha různých důvodů. Tak jedním z nich by mohl být i ten mozek. On už ten název spirulina s těmi mozkovými závity nějak souvisí. Odborně nějak takto:

Obsažené aminokyseliny se působením pigmentace stahují, vytváří neurotransmitery a tím podporují mentální kapacitu člověka. Z výzkumu plyne, že užívání spiruliny chrání mozek před degenerací a pomáhá zvýšit jeho produktivitu./zdroj/

Další životabudiče v zelené barvě, ano z říše rostlin, tak ty si jistě domyslíte (a když ne, tak nejprve na to myšlení zkuste to brahmi nebo spirulinu).

5. Srážka s blbcem

Když už si poradíte s motivací, multitaskingem i prokrastinací, nacpete do sebe všechny ty zelené zázraky a životabudiče, a jste připraveni vystartovat konečně za prací, svými sny, cíli a vůbec... na dráze se objeví překážka.

Blbec. Neuhne. Nejlíp ho přeskočit a dělat, že není, stejně tak, jak jste o víkendu dělali, že není práce. Slovy Jana Wericha:

Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.

Poznámka, poslední, slibuji: Srážka s blbcem jako poslední bod tohoto článku, těsně nad komentáři - fakt vůbec nic nenaznačuje.:-)

Obrázky, foto: Pixabay.com a vlastní tvořivost

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Odeslat správu
Věčný hledač a objevitel.

Chceš vědět, když Radka ETC. přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.