Dá se i v roce 2023 koupit malý telefon?

Doba jde rychle dopředu a zákazníci vyhledávají stále větší a větší mobilní telefony. Jenže někteří z nás nechtějí obrovský mobilní telefon, chtějí kompaktní verzi, která se snadno vejde do ruky.

Ano, menší mobily jsou stále k sehnání. Malý mobil neznamená slabší mobil. Některé malé mobily disponují více funkcemi než ty sedmi- a vícepalcové. Máme své důvody, proč je chtít. Oceníme například:

mobil se snadno vejde do kapsy

při používání potřebujeme pouze jednu ruku

mobil je lehký

displej je v poměru s tělem mobilu větší než jak tomu bylo v minulosti

mobil je mnohdy cenově dostupnější

Samsung Galaxy S23

Telefony Samsung se všeobecně zaměřují také na kompaktní mobilní telefony, které zvládnou ovládat jednou rukou i lidé s menšími dlaněmi a kratšími prsty. Nyní se zaměříme přímo na model Galaxy S23.

Ten je sice cenově dražší, ale disponuje řadou skvělých funkcí. Nehledě na to zvládne i náročnější hry a multitasking – osmijádrový procesor s maximální frekvencí 3,36 GHz a operační pamětí RAM 8 GB toto zaručují. Malá výška telefonu 14,6 cm neznamená, že mobil nedisponuje dobrým rozlišením, ba naopak. HD displej již není tabu ani u telefonů menších rozměrů, jako je tento.

Přístroj se také chlubí voděodolností a vydrží i pády z malé výšky.

Cubot Pocket

Jeden z nejlevnějších mobilů, které můžeme na trhu najít. Od ceny se odvíjí také výkon, lze proto předpokládat, že tento model ocení více nenároční uživatelé, kteří jsou fanoušci malých telefonů.

Výška mobilu je hodně malá, a to 12 cm. Displej je čtyřpalcový. Mile překvapí paměť telefonu, která činí 64 GB.

Většina lidí kritizuje, že displej je příliš malý, a to i na velikost telefonu. Silikonové pouzdro navíc nechrání displej před pády, proto bychom na tento mobil měli být obzvláště opatrní. Pokud ale spadáme do té skupiny lidí, kteří mají rádi co nejmenší displej a jsou na mobil obzvláště opatrní, nebo potřebujeme nový mobil a na dražší momentálně nemáme peníze, tento model nám poslouží více než dobře.

Apple iPhone SE 2022

A nakonec tu máme něco pro zastánce operačního systému iOS. Ačkoli rok výroby, jak již název napovídá, je rok 2022, mobil je podstatně menší než většina telefonů vyrobená v tomto roce. Na nový iPhone je také dosti levný, pořídíme ho do 13 tisíc korun.

Jedná se o jeden z nejmenších mobilů od společnosti Apple současnosti. Úhlopříčka displeje je 4,7 palce (chceme-li ještě menší úhlopříčku, můžeme si zakoupit model z roku 2016, který má pouhé čtyři palce). Tento mobilní telefon ale zvládne i trochu náročnější hry, aniž by zamrzal či docházelo k menšímu sekání. Operační paměť je totiž 4 GB.

Nejedná se o nejvýkonnější mobilní telefon, který lze sehnat. Na jeho obhajobu zvládne operace, které většina lidí využívá. Nechceme-li hrát nejnovější hry, které ke spuštění potřebují 16 GB paměti RAM, měli bychom o tomto modelu alespoň zauvažovat.

Zdroje

https://www.magazeen.cz/technologie/

https://www.spotrebitelov.cz/clanky/jak-vybrat-mobilni-telefon/

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když magazeen přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.