Zregenerovat svaly lze i v domácím prostředí

Ať už se sportu věnujete na profesionální úrovni, či jste pouze rekreačním sportovcem, nelze zapomínat na regeneraci po sportovním výkonu.

Pravidelný odpočinek a kvalitní spánek

Aby si svaly skutečně odpočinuly, je potřeba jim pravidelně věnovat odpočinek delší než 24 hodin. To, jak dlouhá by měla být absence sportovní aktivity, je velmi individuální. Důležité je nejen dodržování kvalitního sedmi, či osmihodinového spánku, ale také kvalitní strava. Velkou roli pak hraje i pravidelný pitný režim či věk a vitalita daného jedince. V domácím prostředí můžeme regeneraci podpořit dostatečným příjmem vitaminů E, C či B.

Pohodlí a regenerace v infrasauně

Místem kvalitní regenerace svalů, ale také odpočinku a relaxace je infrasauna. Ta je hojně využívána i vrcholovými sportovci. Ti si ji oblíbili především proto, že působení infračervených paprsků, jejichž teplota dosahuje 30 – 60 °C, zabraňuje tuhnutí končetin, chrání před křečemi svalů a napomáhá od únavy či bolestí. Infračervené paprsky pronikají hluboko pod kůži, a tak si po náročné sportovní aktivitě odpočine celé tělo.

Rychlý odpočinek v domácí vířivce

Pokud si relaxaci a regeneraci vašeho těla chcete užít za jakéhokoliv počasí, další možnou variantou jsou domácí vířivky. Jejich obrovskou výhodou je jejich využití jak v letních, tak také zimních dnech. Do teplé vody se lze naložit i za mrazivého počasí a se sklenkou lahodného nápoje si odpočine nejenom tělo, ale také mysl. Vodní lázeň příjemné teploty zvyšuje imunitu a napomáhá regeneraci a uvolnění svalů.

Pravidla domácí regenerace

Při aktivním životním stylu je opravdu důležité nezapomínat na regeneraci. Tu si lze dopřát i doma. A to díky domácím vířivkám či oblíbeným infrasaunám. Informace o nejlepších modelech najdete například ve specializovaném magazínu zaměřeném na relaxaci. Zapomínat bychom neměli také na dostatečný spánek a vyváženou stravu s vhodnými vitaminovými doplňky.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když magazeen přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.