22.11.2021 12:59

Jak si vybrat zimní bundu

Zima umí být neúprosná, ale neměla by tě zastavit na cestě za novými zážitky. Vánice, mráz a pořádná chumelenice jsou její součástí, buď jí i ty v zimní bundě Patagonia.

Protože pak vyjde na horách slunce a ty budeš rád, že ses pořádně oblékl a můžeš si bez omezení užívat všechny tváře přírody.

Co očekáváš od zimní bundy?

Pokud ses právě ponořil do hledání té nejlepší zimní bundy, musíš si nejprve zodpovědět základní otázku, co přesně od ní očekáváš. Potřebuješ nejteplejší vrstvu na hory, která tě bude hřát, i když budeš statický? Nebo tepelnou ochranu, se kterou budeš v teple při aktivním pohybu, a zároveň tě při něm nebude příliš omezovat? Potřebuješ teplou bundu do studené městské zimy, která díky svému střihu neztrácí na stylovosti a rozhodně ani na funkčnosti? Nebo hledáš dobrý univerzál, co tě zahřeje a své uplatnění najde i během teplejších deštivých zimních dní?

Zimní bundy Patagonia

Nejteplejší z nejteplejších. Zastihlo tě mimořádně špatné počasí, případně brzká tma, a ty musíš přečkat v neplánovaném bivaku? Patagonia pro takové situace vyvinula model DAS® Parka, který využívá jeden z nejvýkonnějších tepelně izolačních materiálů PrimaLoft® Insulation Gold Eco. Snoubí se v ní všechny benefity syntetiky - stlačitelná jako chmýří, hřeje i za vlhka.

Pokud hledáš péřovou bundu do drsných podmínek, Jackson Glacier Jacket může být pro tebe tou správnou volbou. S ochranou vůči větru, dešti a sněhu si díky výplni z recyklovaného chmýří výborně poradí i s chladem.

Lehčí pápěrkou s ideální kompresí, aby ti sbalená do sáčku nezabírala v batohu mnoho místa, je všestranný model Down Sweater Hoody s výplní z husího prachového peří s plnicím objemem 800 cuin.

Aktivní život vyžaduje aktivní bundy. Přizpůsobí se tvým potřebám v každé situaci, ale i přes své vynikající funkčnosti si zachovávají minimalistické vlastnosti. Micro Puff® Hoody je lehoučká bunda s nejlepším poměrem hřejivosti k hmotnosti, jaký se zatím podařilo vytvořit. Hřeje jako péřovka, ale své poslání neopouští, ani když je vlhká. Pokud potřebuješ ještě o něco teplejší sestru této bundy, vyzkoušej si model Macro Puff® Hoody.

Klasická parka isthmus od Patagonie je nepromokavá a větruodolná bunda inspirovaná dobrodružnými expedicemi v 60. letech. Tušíš dobře, parka si zachovala svůj nepřehlédnutelný styl, ke kterému je její funkčnost vysokou přidanou hodnotou. S měkkou podšívkou z huňatého fleecu tě bude hřát i během těch nejmrazivějších dní.

Zimní bundy s doživotní zárukou

Patagonia na své vybrané produkty poskytuje doživotní záruku, což v praxi znamená, že pokud nejsi spokojen s produktem při doručení, případně nesplnil tvé očekávání při používání, můžeš ho poslat zpět na opravu, výměnu nebo vrácení peněz.

Stále nejsi rozhodnut, jakou zimní bundu si máš vybrat? Navštiv outdoorový obchod Wilderoben v Bratislavě a ochotný personál ti zaručeně pomůže vybrat správný model pro tvé aktivity ze širokého sortimentu Patagonia bund.

Zdroj: wilderoben.com

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu

Chceš vědět, když fadam přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.