15.11.2021 13:15

Ultralehké pohodlí s Big Agnes

Večer pozoruješ hvězdy, možná roj Perseid, něco sis přál a vcucne tě do stanu. Tam se usalašíš natažený v pohodlném spacáku a krásně se vyhajáš až do východu slunce.

Ráno otevřeš stan a nadechneš se svěžího vzduchu. Po kávičce sbalíš všechny doklady a vzhůru do hor!

Prý že krásné, ale sci-fi?

A při představě, že ten stan je ještě třeba i sbalit a nosit, tě hned dvakrát přeskočila smrtka? A že vyspat se venku a nebýt ráno zlámaný jako středověký hříšník po proceduře kolem je zhola nemožné? Tak přesně na to se zaměřili kluci z Big Agnes, když právě spřádali plány. Pointou bylo nabídnout lidem lepší výbavu na spaní venku. Protože ta je třeba.

Z Big Agnes Spa se stali uznávání specialisté na obytnou výbavu a ve wilderoben najdeš i jejich vlajkovou loď, přesněji stan Copper Spur v ikonické oranžové barvě.

Big Agnes Copper Spur HV UL je absolutní šampion v ultralehké váze: patří mezi nejsnáze samostatně stojící dvouvrstvé stany na trhu. Dvoumístný váží necelé kilo a půl a třímístný jen o balíček bonbónů více. Navíc je ve výhodě oproti soupeřům díky svému tajemnému HV aka High volume. Zapomeň na klaustrofobický stan ve tvaru rakve. V Big Agnes používají vysoce funkční, speciálně vyvinuté materiály a konstrukční prvky, které umožňují i ​​při muší váze garantovat poměrně velkorysý životní prostor. Díky rozbočovači a ohnutí nosných tyčí jsou stěny téměř kolmé a to už je citelný rozdíl ve vnitřním objemu stanu.

Další vynikající vlastností stanů Big Agnes je jejich jednoduché stavění

Traduje se, že Copper Spur postaví rychle i začátečník. Pomůže ti barevné kódování i patentovaný mechanismus, který zacvakne a drží tyč, aniž by byl potřebný parťák na stavbu. Magazíny Outdoorgearlab a Outdoorproject oceňují i ​​dobře vymyšlené úložné prostory a odolnost vůči vodě. Velkým plusem jsou dva vstupy a dvě předsíně, díky kterým budou teritoriální boje o něco mírnější. Big Agnes Copper Spur může fungovat i jako minimalistický přístřešek, kdy se použije pouze kostra a plášť.

Kompletně zabalený stan je o polovinu menší než klasický spacák, který nosíš na Pohodu. Ta sice tento rok zase nebude, ale kempovací sezóna je za rohem. A jestli si říkáš, že je nejvyšší čas investovat do kvalitního stanu lehkého jako pírko, podívej se na nabídku Big Agnes.

Zdroj: wilderoben.com

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když fadam přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.