Jak jsme se dostali zadarmo do New Yorku

V roce 2012 vyhlásilo rádio Beat soutěž pro dvě osoby do New Yorku na koncert Rogera Waterse - The Wall. Soutěžící museli dostat logo rádia do televize a poté video s největším počtem views vyhrálo.

Začnu hezky od začátku. Nechali jsme si vytisknout logo již zmiňovaného rádia ve velkém formátu a náš nápad byl takový, že pojedeme do Prahy (v té době tam ani jeden z nás nebydlel, teď zde bydlíme oba), stoupneme si před pouliční kameru, která zabírá ranní dopravní zpravodajství, necháme se natočit, následně si záznam najdeme na internetu, vystřihneme a hodíme na youtube.

Vydali jsme se tedy do Prahy den předem. Plán byl takový, že pojedeme nonstop přes noc, ráno kolem šesté se necháme natočit a pojedeme zpět do hometownu. S naším vytisknutým plakátem jsme se tedy flákali Prahou a zvládli se solidně opít tak, že jsme v jednom baru plakát nechali. Toho jsme si ovšem všimli až v dalším baru asi o dvě hodiny později. Kamarád se tedy sebral a jal se jít zachránit naší potencionální vstupenku do New Yorku.

V baru, kde jsme plakát nechali již bylo zavřeno - rozuměj zhasnuto a vůbec nikdo tam nebyl. Ovšem ze záhadných důvodů bylo odemčeno. Záchrana plakátu tedy dopadla dobře. Ráno jsme v kocovině a největší únavě video úspěšně natočili, v KFC na wifi záznam vystřihli a nahráli na youtube.

Problém byl, že jsme do soutěže nastoupili se zpožděním - jiná soutěžní videa měli už kolem 10 000 views a my teprve začínali na nule. Ještě bych rád zmínil, že naše soutěžní video bylo ze všech zúčastněných nejhorší. Díky bohu, že záleželo na počtu views.

Úkol nebyl jednoduchý, museli jsme předehnat ostatní soutěžní videa, které měly solidní náskok. Vymysleli jsme si strategii, že video přejmenujeme například na Apple iPhone First Look, Justin Bieber naked atd. a začneme spamovat všechny možné weby. Zaúkolovali jsme všechny kamarády, aby poctivě sdíleli. Nejvděčnější se staly weby lide.cz, xchat.cz, ale také čsfd, kde jsme jakože postovali trailer na nový film. Párkrát jsme dostali ban. Rád bych také poděkoval pornhubu, redtube atd., kde jsme komentovali videa naším linkem. Díky honibrci!

Ve spamování jsme jeli na směny. Nechodil jsem do školy, střídali jsme se přes den/noc a po nějakém čase se z nás stali lobotomové. Soutěž jsme tedy nakonec vyhráli.

Plán byl tedy takový, že pojedeme s jedním redaktorem z rádia pouze na víkend, zajedeme na ten koncert a zase domu. Redaktor nakonec nemohl a jako omluva za to, že poletíme sami, jsme si sami mohli určit, jak dlouho chceme v New Yorku setrvat. Řekli jsme si, že týden bude ideálka.

V té době mi bylo 18 a ani jeden z nás nikdy nikam neletěl. Lepší premiéru jsme si přát nemohli.

Celý týden jsme bydleli v hotelu hned naproti Madison Square Garden, prošli celý Manhattan, stihl jsem tam oslavit své 19. narozeniny a již zmiňovaný koncert byl jeden z nejlepších, co jsem kdy viděl. Navíc se odehrál na Yankee stadionu.

Po návratu do Prahy nám rádio dalo asi 5 vstupenek na Pearl Jam do O2 Arény. Hodní lidé!

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Odeslat správu
student, kytarista, skejtbordista, hudební redaktor, příležitostný #traveler

Chceš vědět, když D O M I N I K přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.