23.2.2021 20:19

Něco o Lola Saint

Lola Saint (též Žižkovská Princezna či Lolay's Spooffer) je převážně rapová zpěvačka působící od roku 2013. Vydává pod společeností Bez Labelu.

Kostýmy a textil

Roku 2012 začala jako návrhářka kostýmů s bývalým šéfem opery národního divadla - režisérem Roccem, v Praze (opera Lohengrin - Národní divadlo moravskoslezské). V divadle se setkala s operním zpěvákem Lohengrina (Peter Wedd) a toto shledání se stalo pro její kariéru osudným.

Hudba a rap

23.1.2014 vyšel její první hudební klip ''Everybody is high''. Téhož roku začala spolupracovat s producentem B-Freem a vydali společné EP - Free Undergroud.

Roku 2015 vyšlo mimoděk pár dirty sound spoluprácí s Tyler Durden. Poté se stala členkou Hard Roof labelu (členové týmu - Mrož, Jointel808, TaoQuit, Haze Hit, Dick, ...), ve které působila asi dva roky. Dělala například s producentem Hypno808 - Jointelem a s rapperem TaoQuit.

21.9.2015 vyšel videoklip ''KAPKY'', taktéž s jedním ze členů Hypno808 - rapperem Stokárem.

2015 vyšlo druhé Loly album s názvem ''Run Lola Run'', neoficiálně, jen pro fanoušky.

Roku 2016 vychází společná skladba s rapperem Ygnorem ''NO FEEL II.'', dále vydali například ''Padat dál'' a poté ''Stavy'' se slovenským raperrem Dyzivv.

26.4.2016 založila kampaň pro Tylera Durdena s cílem dostat rappera z ulice zpět na scénu. Na základě toho nakonec vznikla ještě ten rok společná skladba s názvem ''Radovan Krejčíř''.

5.10.2016 vychází album ''Vaxine'' (Vakcína) spolu s originálním recesním merchem ''Buchna Chain''

24.12.2017 vyšel se zpěvákem Patrick Dorsey single s videoklipem ''Diamonds for everyone'' a s ním i Loly nové jméno - Lola Saint (doposud byla známá jako Lolay's Spooffer, založila si však zcela nový, ikdyž docela podobný pseudonym).

Poté vycházeli songy na produkci od Dicka, teď už známým jako BeatMachine3000. Například song ''V penězích'', ''Margot'' atp.

5.10.2018 vychází deska Ametyst s producentem Haze Hit.

3.1.2020 vyšel single ''Pust to na stereo'', produkce Haze Hit a nadále spolupracují až do roku 2021. Dále nutno zmínit ještě aprílový videoklip ''Běží pro piko'', který vzniknul při první vlně Covidu.

V současnosti s Haze Hitem dělají na dalším albu ''Anubis make me rich'' (AMMR).

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Odeslat správu

Chceš vědět, když Hz8 přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.