22.10.2020 10:58

Jaké jsou trendy v koupelnovém vybavení?

Koupelny jsou v našich zeměpisných šířkách stále hlavně užitnými prostory a na design se zase tak moc nehledí. To je samozřejmě škoda.

I tento druh místnosti může vypadat docela k světu. Stačí se řídit nejnovějšími trendy.

Minimalismus je nejen stylový, ale i nezbytný

Koupelny nejsou obvykle příliš velké, a to ani v rodinných domech. Z toho důvodu je dobré se při jejich zařizování zaměřit hlavně na praktičnost. Minimalismus je zde tedy nezbytný.

To však neznamená, že byste měli úplně rezignovat na nábytek, což trendem hlavně pro ložnice a obývací pokoje. Právě naopak. Poličky a skříňky budete potřebovat k ukládání hřebenů, šampónů, holení a dalších nezbytností, bez kterých se v koupelně neobejdete.

Praktický nábytek

Koupelnový nábytek obvykle nemůže být z logiky věci příliš velký, ale o to více musí být efektivní. To znamená, že by neměl zabírat příliš mnoho místa, ale zároveň by měl poskytovat dostatečné množství úložného prostoru.

Majitelé vyloženě malých koupelen by se měli ohlížet po nábytku, který je spíše vyšší než širší. Ušetříte tím potřebné místo a zároveň získáte dostatečně velký prostor pro své věci. Ideální je samozřejmě zvolit si nábytek na míru, ale v takovém případě počítejte s tím, že vás to bude něco stát.

Co se týče materiálu, tam stále hraje prim dřevo, ale ani umělé materiály nejsou vůbec zlé. Pro vlhké prostředí koupelny jsou dokonce velmi vhodné. Ideální je pak nábytek vyrobený z kombinace dřeva a umělých materiálů.

Černá a bílá dominují

Největší podíl na vzhledu koupelny mají obklady, které jsou jak na podlaze, tak i na stěnách. Zelená a modrá už nejsou příliš v kurzu. Vkus je už trochu někde jinde a nyní v moderně zařízených koupelnách dominují bílá, šedá či černá barva. Nejčastěji se samozřejmě tyto barvy kombinují.

Toto však není trend týkající se pouze koupelen, ale obecně bytové architektury. V současnosti vládne střídmost ve vybavení i ve výběru barev.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu

Chceš vědět, když PetanR přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.