165 g hladkej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
180 g práškového cukru
180 g kyslej smotany
50 ml mlieka
30 g kakaa
125 ml vody
štipka soli
350 g čerstvých malín
2 PL kryštálového cukru
nastrúhaná kôra z 1/2 pomaranča
čokoládová poleva na ozdobenie
Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, cukor, kakao a soľ. V inej mise rozmixujeme kyslú smotanu s mliekom, vodou a vanilkovým cukrom. K múke potom pridáme zmes kyslej smotany a všetko dobre premiešame.
Vzniknuté cesto rovnomerne navrstvíme do tortovej formy, vyloženej papierom na pečenie. Na plnku zmiešame opatrne maliny s cukrom a pomarančovou kôrou. Niekoľko malín si odložíme na ozdobenie.
Na pripravené cesto v tortovej forme rozložíme malinovú plnku tak, aby ostal nepokrytý asi 1 cm okraj. Tortu pečieme vo vyhriatej rúre (180°C) približne 30 až 35 minút.
Tortu po upečení necháme vychladnúť, zabalíme ju do fólie a vložíme aspoň na hodinu do chladničky. Pred podávaním ozdobíme celými malinami a čokoládovou polevou.
Naša publikácia bola vytvorená na školské účely a je zastrešená Fakultou masmediálnej komunikácie UCM v Trnave.
(Autor príspevku Silvia Beláková)
Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].
Chceš vědět, když minnien.nikka přidá nový blog?
Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.