14.5.2020 23:38

Co je klíčem k úspěšnému vztahu?

Důvodem, proč tolik vztahů prochází špatným směrem, je to, že zapomněli se nejprve zamilovat do sebe. Zapomínáme na důležitost sebelásky v našich romantických vztazích.

Dnes se hodně mluví o „sebelásce“, ale co to vlastně je a jak vám to pomáhá? Jednoduše řečeno „sebeláska“ je způsob, jak milovat a přijímat sám sebe a podnikat kroky, díky nimž budete šťastní a spokojení.

Sebeláska je zásadní pro každého, ať už jste ve vztahu nebo ne. Je očividnější vidět, jak sebeláska prospívá jednotlivci, ale mít zdravý smysl pro sebe také výrazně posiluje vztahy. Sebeláska je nezbytnou součástí každého dobrého vztahu a zde jsou některé důvody, proč tomu tak je.

Pokud se chováte špatně, bez úcty nebo lásky, dáváte ostatním svolení k tomu samému. Pokud si stanovíte vysoké standardy pro sebe, nepřijmete nebo nedovolíte, aby s vámi bylo zacházeno méně, než si zasloužíte. Jak vaše láska roste, vaše tolerance k negativitě a neúctě se snižuje a vztahy, které vás nepodporují, nestojí za váš čas a energii.

Pokud nemáte milující vztah k sobě, nemůžete odrážet lásku, nebo být milování ve vztazích s ostatními. Nemůžete dát to, co nemáte, bez ohledu na to, jak těžké se to může zdát. Čím více sebelásky máte, tím více můžete dát ostatním a více lásky budete přitahovat od ostatních. Pokud vztah nefunguje tak, jak jste plánovali, vaše vlastní láska vás kvůli rozchodu nezpochybní o své vlastní hodnotě. Procvičujte si, že se budete milovat nejprve tak, jak chcete, aby vás někdo v budoucnu miloval.

Zdravý vztah je takový, ve kterém se dva celí lidé spojí, aby se navzájem podporovali, povznášeli a zmocňovali a vytvářeli další „energii“, což je vztah.

Naučte se, jak si udělat první radost, abyste mohli komunikovat s ostatními o tom, co vás činí šťastnými. Každý z nás je nakonec zodpovědný za své vlastní štěstí. Uvedení této odpovědnosti na našeho partnera je nespravedlivé a může vést k poškození vztahu.

Poselství sebelásky je prostě být sám sebou a naučit se milovat všechny části sebe. Nikdo není dokonalý a všichni jsme na svých vlastních cestách růstu. Poznejte své opravdové já, aby vás kdokoli, koho přitahujete, miloval za to kým jste.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Odeslat správu

Chceš vědět, když seberozvoj1 přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.