Cesta relaxace a Jiří Čapovec moje zkušenosti

Cesta relaxace a Jiří Čapovec koučink a terapie

Před nějakou dobou jsem měla tu čest spolupracovat s panem Jiřím Čapovcem, který je terapeut, kouč a mentor zaměřující se na osobní rozvoj, psychologii ale také na životní styl a mezilidské vztahy.

Absolvovala jsem u něj celkem 6 hodin, z toho 4 hodiny koučinku a 2 hodiny terapie. Řešila jsem tak nějak celý svůj život, protože se mi v poslední době pokazilo snad všechno. Nečekaně jsme se nejvíce zaměřili na mé vztahy a hlavně dětství. Byla jsem překvapená, kolik jsem se toho o sobě dozvěděla, včetně věcí, které jsem už zapomněla nebo jinak potlačila.

Překvapilo mě toho více než jsem si původně myslela. Další překvapení, nebo spíše zklamání v tomto směru, bylo pro mě to, že pan Jiří Čapovec nenabízí osobní schůzky a vše probíhá online formou hovoru po telefonu, nebo jiné online aplikace. Já mám ráda osobní přístup, a to hlavně pokud se mám plně otevřít a mluvit o svých pocitech a své ne zrovna hezké minulosti. Nebylo pro mě zcela snadné toto překousnout, ale nakonec jsem se rozhodla objednat, protože jsem nějak vnitřně cítila, že je to správná cesta.

Pan Čapovec mi hned na úvod nabídl tykání. Pro mě to byl velmi důležitý a hlavně správný krok, protože, jak jsem už zmínila, mám ráda osobní přístup. Před samotným koučinkem jsme asi 30 minut rozebírali můj život a to konkrétně, v čem je problém a co všechno tomuto problému předcházelo. Snažil se pochopit mé problémy, odkud pocházejí, a vžít se do mého myšlení, aby lépe porozuměl mé cestě. Toto se nepočítalo do samotného dvouhodinového placeného koučinku. Za mě rozhodně je to velké plus. Ve svém životě jsem už narazila na pár takových, kteří se začali vyptávat a po hodině mi oznámili, že si musím zaplatit další hodinu, jestli chci pokračovat.

Rozhodně musím vyzdvihnout s jakým zápalem pan Čapovec provádí svou práci, protože je to něco neskutečného. Jde vidět, že svou práci bere opravdu vážně a jde mu o to, aby se každý jeho klient posunul a zlepšil svůj život. Tento člověk je neskutečně vzdělaný ve svém oboru, ať už jde o jeho znalosti v oblasti zdraví, duševní pohody, psychosomatiky, nebo vztahů. Jde vidět, že má za sebou mnoho zkušeností a práce na sobě. Není jeden z těch, kteří něco učí a sami tomu nevěří, nebo to ani nepraktikují. Jeho rozhled v oboru je opravdu s podivem fascinující. Ukázal mi, kde mám problém, jak tento problém vyřešit a navedl mě na správnou cestu.

Dokázala jsem se zbavit dlouholetých problémů, ale pozor!!! Nebylo to hned a také to mělo svou cenu. Každý den jsem pracovala na svém sebepoznání a osobním rozvoji. Trvalo to pár měsíců, ale nakonec jsem dosáhla úžasných výsledků. V životě nic není hned, chce to zkrátka vytrvalost a víru.

Abych to shrnula, i když vidím několik negativ, které bych mohla uvést, jedním z nejvýznamnějších je již zmíněná absenci možnosti osobního setkání. Myslím si, že by bylo vhodné zahrnout i možnost provádět terapie a koučink osobně. Za druhé bych také mohla zmínit cenu, protože tyto služby nejsou nejlevnější a ne každý si je může dovolit. Nicméně, kvalita služeb koučinku a terapie rozhodně stojí za to investovat peníze do změny životního stylu. Pokud někdo chce posunout svůj život kupředu, doporučuji tyto služby i za cenu některých kompromisů.

Závěrečné shrnutí

Byla jsem velmi mile překvapena a rozhodně doporučuji pana Jiřího Čapovce, který je majitel webu cesta relaxace a cesta za snem spolu s paní Lenkou Heczkovou, která má mimochodem úžasné meditace a afirmační nahrávky na na youtube.

Musím říct, že na webových stránkách Cesta relaxace je mnoho velmi kvalitního obsahu, který nese sebou velmi kvalitní rady a návody pro život. Pan Čapovec je opravdu mistrem ve svém oboru a i když jsem musela utratit více peněz, než jsem původně plánovala, mohu říct, že to byly velmi dobře investované peníze.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
68
Odeslat správu
Dříve jsem občas psala pro magazín Refresher a nějak mám tu potřebu začít zase psát. Jsem vizionářka ve středních letech, která je zároveň i maminkou dvou dětí. Mezi mé zájmy patří sport, cestování, rodina, ale hlavně tvoření, kreativní činnosti a samozřejmě psychologie.

Chceš vědět, když Andelska-vila přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.