26.12.2018 21:43

Čistení ledničky může být zábava nebo horor. Poradíme jak si to usnadnit.

Čistíte ledničku od zápachů, rozlitého mléka, či jiných nepříjemných skvrn? Není to zrovna nejoblíbenější aktivita, no věřím, že následující rady vám zpříjemní a ulehčí její čistění.

1. Na začátku vyndáme všechny potraviny a výrobky. Budeme ledniči potřebovat úplně prázdnou, aby jsme v ní měli prostor a viděli všechny nečistoty. Pokud jsou jednotlivé šuplíky v ledničce vysouvatelné, vyndáme je ven.

2. Potraviny, vyndané na kuchyňské lince protřídíme. Staré s prošlým datem trvanlivosti, ale i ty plesnivé vyhodíme do koše. Zabijete tak dve mouchy jednou ranou.

3. Nejprve začneme umývat police a šuplíky, které jsme již vyndali. Všechny části umývejte houbou s abrazivní vrstvou a mýdlovou vodou, která nesmí být příliš teplá, aby nedošlo k prasknutí částí, které jsou ze skla. Při velmi zaschlých skvrnách můžeme použít horkou vodu spolu s čpavkem v poměru 1:5 a skvrnu necháme chvíli odmočit.

4. Vnitřní stěny ledničky již mýdlovou vodou neumýváme. Dobré není používat ani chemické prostředky, kterými by mohla lednice načichnout. Doporučujeme vám smíchat 3 lžíce jedlé sody rozpuštěné ve čtvrt litru horké vody. Nebo 1 díl jablečného octu a 4 díly horké vody.

5. Vnitřek ledničky a všechny police a šuplíky důkladně osušte a vraťte zpět na původní místo.

6. Lednici vyčistěte i zveknu, ale najlépe utěrkou, abyste nepoškodili její povrch.

7. Jako poslední část, která bývá nejvíce zaprášená je zadek lednice, kondenzátor. nejprve vysajte všechen prach vysavačem a potom kartáčkem dočistěte jednotlivé části. 8. Ledničku a myčku na nádobí byste měli čistit minimálně dvakrát do roka. Prodloužíte jejich životnost a zamezíte šíření bakterií. Samozřejmě záleží také na kvalitě jednotlivých spotřebičů a značek. Při koupi nových ledníc vám určitě doporučuju podívat se na jejich testy a recenze, abyste při jejich výběru udělali správnou volbu.

Záver

Pokud se budete řídit předcházejícími tipy, čistení ladničky bude mnohem jednodušší. Zabere vám maximálně 2 hodiny a to vše bez stresu a chaosu.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu

Chceš vědět, když Petr Kempl přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.