Potrebujeme:
140 g maslové sušienky
90 g masla Krém:
625 g tvarohu
250 g kyslej smotany
1 vajíčko
170 g práškového cukru
1 horká čokoláda
3 -4 polievkové lyžice arašidového masla
1 čl vanilková pasta
2 polievkové lyžice hladkej múky
Zdobenie:
2 horalky
Postup: V mixéri si rozdrvíme sušienky a pridáme tam maslo, ktoré má izbovú teplotu a minútku pomixujeme v mixéri spolu. Suroviny sa nám krásne spoja. Dáme túto zmes na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie ( pozor iba spodok, kraje formy nech sú bez papiera!). Keksíky uťapkáme lyžičkou, aby boli pekne rovnomerne.
Krém:
Krém pripravíme tak, že všetky suroviny okrem čokolády a arašidového masla na dáme do 1 misky a zmiešame mixérom. Krém by mal byť riedkejší. Potom si ho rozdelíme do 2 misiek na polovicu. Do jednej časti dáme arašidové maslo a do druhého roztopenú horkú čokoládu (ktorú rozpustíme s kúskom smotany na šľahanie). Nalejeme ho do formy tak, že kúsok čokoládovej časti nalejeme na spodok, potom nalejeme celý arašidový krém a na vrch ešte zvyšok čokoládového. Je to zložitejšie, ale dá sa to😋 Pár krát jemne pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky. Rúru si predhrejeme na 150° - 160° a pečieme cca 35-45 minút (ale je to individuálne, lebo každá rúra je iná). Po dopečení otvorte rúru a nechajte ešte aspoň polhodinku koláč tam, aby nepraskol. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu a dozdobíme podľa vlastných predstáv ale ideálne Horalkou😍😋😎
Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].
Chceš vědět, když Klaudi_rimka přidá nový blog?
Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.