Tvorivosť pri výbere potravín je na tebe. My sme použili tieto suroviny:
Začneme z ľahka!
Zelenina:
1 mrkva
1 mladá cibuľka
Za hrsť špenátu
Mungo klíčky
Ostatné suroviny:
Pstruh Dúhový
Pohánka
Červená šošovica
Šampiňóny
1/2 Avokádo
Korenie na ryby
Sójová Omáčka
Soľ
Bylinky (sušené alebo ešte lepšie, čerstvé)
Recept je naozaj jednoduchý.
V prvom rade si dáme vyhriať rúru na 160 stupňov a pripravíme si Pstruha. Pstruha umyjeme a usušíme tak, aby sme si ho mohli pomaly "namarinádovať". Marináda sa v podstate skladá len zo sójovej omáčky a korenia na ryby. Ak máš po ruke čerstvé bylinky, neváhaj ich využiť. Pstruha potrieme z farebnej časti marinádov a dám piecť do vyhriatej rúry na 20 min. My sme si ho ozdobili aj špenátikom. Štipka olivového oleja mu samozrejme neuškodí :)
Na základ si pripravíme červenú šošovicu, ktorú dáme variť dokým nezmäkne. Nám to trvá obvykle okolo 15-20 min. Pohánka sa vloží oddelene do vriacej vody a prevarí aspoň 1 min. Potom sa odstaví a necháš ju odpočinúť aspoň na 20 min. Počas tohoto času sa ti Pstruh upečie do krásnej farby a je ready na vrch tvojho základu.
To ako si ozdobíš svoju misku je na tebe. My sme zvolili farebný kostrast mrkvy, avokáda a jarnej cibulky.
A už len všetko so všetkym dáš do misky a navrch si uložíš upečeného pstruha. Ozdobíš a si pripravený papať :)
Jednoduché, však?
Výsledok:
Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].
Chceš vědět, když FoodManiac přidá nový blog?
Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.