Veci, ktoré si ani neuvedomujeme, no mali by sme byť za ne vďační.

Poznáme tú situáciu, kedy si hovoríme, aký je život na nič. V tomto rušnom a materiálnom svete však zabúdame na to všetko, za čo by sme mali byť vďační.

Povedzme si na rovinu. Koľkokrát si už bol vďačný za to, že si vlastne na tomto svete? Alebo za to, že máš zdravé ruky, nohy, môžeš kráčať a usmievať sa. Máš rodinu, máš priateľov, máš kde spať, máš čo jesť, máš si čo obliecť, máš jednoducho to, čo je najdôležitejšie. Namiesto toho chceme stále niečo viac. Len keď sa pozrieš na Instagram. Vravíš si akí tí ľudia majú skvelý život, majú peniaze, autá, jednoducho to čo by si chcel mať aj ty. Preto by si chcel mať to čo oni alebo vyzerať ako oni. A potom, keď to získaš, niečo materiálne, o chvíľu ťa to omrzí. Je to preto lebo hľadáš šťastie v materiálnych veciach. No z materiálnej veci nebudeš šťastný po celý život.

Čo, že si kúpiš nový mobil. Áno, bude ťa to tešiť. Ale len určitý čas. V tomto šťastie nenájdeš. Ľudia sa ženú za prácou, za ktorú je dobre zaplatené. Myslia si, že budú šťastnejší, keď budú mať viac peňazí. Aj napriek tomu, že ich tá práca vôbec nebaví a nadrú sa tam každý deň osem hodín. No ten pocit šťastia zažívať nebudú. Nebudú spokojní, aj napriek tomu, že majú tých peňazí viac. Šťastný budeš vtedy, keď budeš robiť to, čo ťa napĺňa. Keďže som ešte mladý, viem, že prácu, ktorú chcem robiť si dokážem vybrať. A to si dokážeš aj ty. Teraz je ten čas, kedy treba robiť to, čo máš a to, prečo si vlastne na tomto svete. No, trocha som odbehol od témy.

zdroj: pixabay.com

Takže… mal by si byť vďačný za úplne bežné veci. Ako som už vravel. Byť vďačný za to, že máš strechu nad hlavou, máš čo dať do úst, môžeš sa bezplatne vzdelávať, si zdravý, máš rodinu a to najcennejšie -máš čas na plnenie svojich cieľov. My ľudia sme takí, že si to uvedomíme až vtedy, ak to nemáme. Napríklad keď si chorý, veľmi si praješ zase vyzdravieť a uvedomuješ si, aké je zdravie dôležité.

Buďme teda vďačný za to, čo máme. To je to dôležitejšie. Samozrejme, že každý niečo chceme. To je normálne. Ide o to, aby si to chcel naozaj ty. Nie aby si niečo kúpil len preto, aby si zapadol do určitej skupiny ľudí alebo kvôli tomu, že to ma niekto na Instagrame.

Preto buď vďačný za to, že ráno vstaneš a je krásny východ slnka. Buď šťastný, že máš super kamarátov okolo seba a pomôžu ti vždy, keď to potrebuješ. Buď vďačný že máš rodičov, ktorý sa o teba starajú, máš možno súrodencov, lebo to nie je samozrejmosť. Teš sa z toho, že máš možnosť si vychutnávať jedlo alebo cestovať. Tak aj po tomto článku ti prajem, aby sa ti čo najviac darilo a bol si šťastný ako sa len dá.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když Stano přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.