Talent development vs. leadership

Už aj malé rozdiely v schopnosti leadershipu a odborných znalostí vedú k vysoko diferencovaným výsledkom na trhu práce...

Pre budúcich lídrov, či ľudí vo vedúcich pozíciách, je preto veľmi dôležité starať sa o rozvoj soft-skills pri budovaní leadershipu a štýlu vedenia ľudí.

Predtým, ako si ale začnete budovať svoje vodcovské schopnosti, je veľmi podstatné poznať svoje talenty a silné stránky a na ich základe budovať soft-skills a neskôr i svoj vlastný leadership štýl. Podľa Davida McCullougha je objavenie talentu jeden z najpodstatnejších elementov úspešného vodcovstva.

Niekedy si myslíme, že rozvíjame a naplno sa venujeme práve tomu, na čo máme talent, čo nám ide prirodzene dobre, ale až s pomocou odborníka, ako je mentor, kouč či tréner dokážem, cez rôzne techniky a testy, odhaliť, ktorým smerom sa skutočne uberať.

Okrem toho, že takto rozvíjate vaše vodcovské schopnosti, rozvoj mäkkých zručností z vás tak robí i viac žiadaného kandidáta na trhu práce. V dobe, kedy s nami súperia roboti, umelá inteligencia, schopnosti a zručnosti ako EQ, intuícia či neverbálna komunikácia je to, čo vás odlíši od väčšiny a dokáže prispieť k získaniu novej, lepšej pozície alebo urýchlia rast po kariérnom rebríčku.

Príďte na náš októbrový leTalk zo série leTalk Talent, ktorý sa zameriava práve na talent development a kariérové poradenstvo, objavte vaše skryté talenty a naštartujte vašu kariéru tým správnym smerom.

Registrácia ZDARMA na tomto linku: http://bit.ly/leTalkTalent

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Duševné zdravie a sebarozvoj je mojím životným štýlom. Verím, že zmena môže nastať najskôr v nás, a to najmä neustálym zlepšovaním sa a napredovaním – odomykaním ľudského potenciálu.

Chceš vědět, když Soňa Štefková přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.